Categories
Artikkelit

Rauhaan tulossa lumimaailma

Asemakaavan muutos tuo tulevan kylpylän alueelle roimasti lisää kerrosneliöitä.

MARI PAJARI

LAPPEENRANTA. Rauhan alueelle rakentuva Saimaa Gardens täydentyy lumimaailmalla ja hiihtoputkella. Kylpylän itäpuolelle tehdään kaavassa varaus talviselle viihdekeskukselle.

Lumimaailma rakennetaan Kylpyläntien kupeeseen. Hiihtoputken pää sijoittuu asemakaavan alueelle, mutta itse hiihtoputki jatkuu puistoon Tiuruniemen toiselle puolelle.

– Varsinaisesta rakennuksestahan ei vielä ole tietoa. Kaavaan kuitenkin tehdään varaus lumimaailmalle Saimaa gardensin toivomuksesta, kertoo kaavoituspäällikkö Heikki Puranen.

Lappeenrannan tekninen lautakunta käsitteli Rauhan alueen asemakaavamuutosta eilen. Kaavan suurimmat muutokset koskevat parkkialueita.

Lappeenrannan kaupunki vetäytyi parkkitalon rakentamisesta ja sijoittaa siihen varatut rahat kylpylän yhteyteen rakennettavaan monitoimiareenaan. Parkkipaikkoja on siten sijoitettu maan tasolle.

– Suurin yhtenäinen paikoitusalue sijoitetaan heti Rauhaan tulon yhteyteen. Tarvittaessa siihen voi rakentaa kaksikerroksisenkin parkkitalon, mutta paikkoja näyttäisi nyt olevan riittävästi, Puranen sanoo.

Uutta maantasopaikoitusta on kaavoitettu myös vesitornin mäelle ja Setälän eteläpuolelle.

Kaavamuutoksen myötä Rauhan alueelle tulee rakennettavaksi 63 822 kerrosneliöitä. Lisäystä aiempaan kaavaan on peräti 5 600 kerrosneliötä. Neliömäärää kasvattaa osaltaan monitoimiareena, jota suunnitellaan kuusikerroksiseksi.

Alatalon tontilla uudisosien rakennusaloja on laajennettu nykyisestä kaavasta ja vesitornin mäelle on sijoitettu uusi hotellisiipi. Vesitornin alueen rakennusoikeus luovutetaan vasta, kun alueen vesihuolto on ratkaistu ja vesitorni voidaan purkaa.

Korttelialuetta on kaavassa laajennettu kaakkoon. Rantaan aiemmin neliön muotoiseksi kaavoitettu torialue muuttuu nyt pidemmäksi kujanteeksi. Rantatorin pohjoispäädyn laidat on varattu loma-asumiselle.

Eteläosaan rajautuvat tontit sen sijaan kaavoitetaan toimitiloille. Rantaan halutaan tälllä keinolla toimitilakortteli.

Kirjoittaja:
Mari Pajari