Suur-Saimaan lomakylän kaava arvioitavaksi

Kaava tulee nähtäville ensi viikolla. Parikymmentä talotehdasta on kiinnostunut loma-asuntomessu-rakentamista.

TAIPALSAARI. Kansalaiset saavat lausua sanansa Taipalsaaren Suur-Saimaan lomakylän ranta-asemakaavaluonnoksesta kesän aikana.

Kunnanhallitus päätti kaavaluonnoksen näytteille asettamisesta tiistaina, ja nähtäville kaava tulee ensi viikolla kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjan hyväksymisen jälkeen.

Laki edellyttää 30 päivän nähtävilläoloa. Kunnanjohtaja Jari Willman sanoo, että kaava on nähtävillä ainakin elokuun puoleen väliin asti.

Kaavaluonnoksen on laatinut toiminimi Kimmokaava Kuusamosta. Kaava tulee arvioitavaksi Kimmokaavan kotisivuille osoitteeseen www.kimmokaava.fi.

Lisäksi se on nähtävillä paperiversiona kunnantalolla ja kunnantalon ollessa suljettuna 29.6.–19.7. kirjastossa.

Kaavaluonnoksen on toimittanut kunnalle Saimaa Spirit Oy, joka puuhaa alueelle loma-asuntomessuja 2012. Taipalsaaren kunta on hakenut Osuuskunta Asuntomessuilta messuja, joista päätöksen pitäisi tulla heinäkuussa.

Saimaa Spirit osti lomakylän maa-alueen Tornator Oy:ltä viime vuoden lopulla. Paikalla lomakylätoimintaa pyörittäneeltä Lomaliitolta Saimaa Spirit osti kyseisen tilan vuokraoikeuden rakennuksineen.

Lomamessualueelle on tulossa kuutisenkymmentä loma-asuntoa, joista osa on omarantaisia.

Tilaa on myös muutamalle omakotitalolle. Kaavassa on huomioitu myös esimerkiksi mahdollinen luonto- tai norppakeskus.

Saimaa Spiritin Jukka Suninen sanoo, että alueella on jo käynnissä sähkö-,vesi- ja viemäritöitä. Alueelle tulee oma biologinen puhdistamo, joka on miljoonainvestointi. Suninen muistuttaa, että kunta ei joudu asiassa maksumieheksi.

Sunisen mukaan parikymmentä talotehdasta on jo ilmaissut kiinnostuksensa messurakentamiseen, vaikka mitään ilmoittelua asiasta ei vielä ole ollut virallisen messupäätöksen puuttuessa.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara