Categories
Artikkelit

Ukonniemen reitit ehostuvat puoliksi valtion verorahoilla

Lammassaaren rantareitti päällystetään kivituhkalla. Kylpylänniemen miljöötä kunnostetaan ja Lammassaaren tielle tehdään alikulku. Tänä vuonna kunnostuksiin varaudutaan käyttämään 434 000 euroa.

HANNU OJALA

IMATRA. Ukonniemen maastoreittien ja infran parantaminen käynnistyy tänä vuonna TE-keskuksen rakennemuutosrahojen tukemana. Kolmen vuoden aikana toteutettava yli kahden miljoonan euron ohjelma on virkamiesvalmistelussa päässyt rahoitettavien kohteiden listalle.

Keskustelu rahoituksen yksityiskohdista jatkuu, ja varsinaisia päätöksiä odotetaan tämän kesän aikana.

Ensimmäisen vuoden kokonaiskustannukset ovat 434 000 euroa, josta Imatran kaupungin rahoitusosuus on 238 000 euroa. Omarahoitusosuus katetaan hallintojohtaja Marita Toikan mukaan talousarvion kohdentamattomiin investointeihin varatuista määrärahoista.

Esitys määrärahojen käyttämisestä tähän tarkoitukseen tulee piakkoin hallitukseen. Päätös on Toikan mukaan tarkoitus tehdä ehdollisena odottamaan TE-keskuksen ratkaisuja.

Ensimmäisessä vaiheessa reitistöä kohennetaan rakentamalla Lammassaarentien alikulku tulevan jäähallin kohdalle. Hakemuksen mukaan tämän työn kustannusarvio on 200 000 euroa. Sen lisäksi Lammassaarentien ympäristön kohentamista on ajateltu toteuttaa muutoin 500 000 eurolla.

Lammassaaren rantareitin kunnostus lukeutuu myös ensimmäisen portaan töihin. Suunnitelmista vastaavan työryhmän puheenjohtajan Kari Ahosen mielestä Lammassaaren kiertävä rantapolku kärsii jo nyt käytöstä johtuvasta eroosiosta, eikä luonto kestä lisääntyvää virkistyskäyttöä.

Kunnostustoimina polkua aiotaan vahvistaa kivituhkalla, jolla peitetään esille noussutta juuristoa ja kiviä. Kustannusarvion mukaan tähän työhön käytetään 24 000 euroa.

Leirintäalueen kuntoraittia on suunniteltu rakennettavaksi 46 000 eurolla.

Vanhojen raittien kunnostuksen lisäksi suunnitelmaan on sisällytetty 100 000 euron määräraha uusien kuntopolkujen rakentamiseen.

Uusien väylien tarve tulee Ahosen mielestä siitä, että ulkoilualueen keskipistettä muutetaan.

Uusi lähtöpiste on määritelty tulevan jäähallin paikoitusalueelle. mikä vaatii myös kokonaan uusien reittien rakentamista.

Ukonniemen vapaa-aikakeskuksen vetovoimaa halutaan lisätä myös Kuutostien tuntumassa. Korvenkannantien ympäristön kohentamisen ja mainostaulun asentamisen kustannukset avustushakemus on arvioinut 250 000 euroksi.

KUVATEKSTI

TUULI TRUHPONEN

Joni Karvinen oli valinnut Lammassaaren eteläkärjen rauhan paikaksi nauttia lämpimästä päivästä. Hänen mielestään Ukonniemen kehittäminen on välttämätöntä imatralaisille.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala