Vajaalla puolella Konnunsuon vankilan väestä uusi työ tiedossa

Puolet henkilöstöstä on jäämässä vankilan sulkemiseen saakka.

TEEMU SAINTULA

LAPPEENRANTA. Jo noin 60 Konnunsuon vankilan työntekijää on saanut varmuudella uuden työn toisesta vankilasta. Ylivoimaisesti eniten menijöitä on Mikkelin vankilaan, kaikkiaan 25.

Lukuisiin muihin vankiloihin on menossa muutama työntekijä kuhunkin. Muun muassa Jokelaan menee neljä ja Kuopioon kaksi.

Lähtevistä runsaalla puolella sopimus alkaa kuitenkin vasta vuoden 2012 alusta eli Konnunsuon vankilan sulkemisen jälkeen. Sopimuksissa on silti neuvotteluvaraa.

– Tässä on kuitenkin 2,5 vuotta. Työntekijän kanssa voidaan neuvotella aiemmasta lähdöstä, jos vaikka hänen lapsellaan on tarvetta johonkin erityiskouluun aiemmin, ja uudella sijoituspaikalla sellainen on, havainnollistaa Konnunsuon vankilan apulaisjohtaja Jukka Suomi.

Lisäksi yksi työntekijä siirtyy varmuudella muualle kuin vankilaan. Suurin osa lähtevistä on valvontapuolen ihmisiä. Konnunsuon käytävät jo tänä kesänä jättää 13 työntekijää.

Konnulla on kaikkiaan 140 työläistä. Heistä virassa on noin 130.

Konnunsuon vankila lakkautetaan vuoden 2011 lopussa.

VANKIEN määrää vähennetään myös. Keskiviikkona vankeja oli 145. Syyskuun alkuun mennessä vankeja on enää 139. Vuodenvaihteessa vankeja saa olla enää 109.

– Ensi vuoden vankimääristä ei ole vielä tehty päätöksiä, sanoo Kaakkois-Suomen aluevankilan johtaja Mika Antikainen.

Suomen mukaan vartijoiden määrässä täytyy tietenkin ottaa huomioon vankimäärä.

– Turvallisuuden vuoksi vartijoiden ja vankien määrä ei saa muuttua epäedulliseksi.

Suomi muistuttaa, että vankilanjohdolla riittää paljon muutakin mietittävää työntekijöiden ja vankien lisäksi. Suljettavan vankilan alueella on 109 rakennusta. Niissä on paljon tavaraa, joiden tulevaisuutta pitää pohtia. Lisäksi vankilalla on yli tuhat hehtaaria maata.

Kirjoittaja:
Teemu Saintula