Ylämaan henkilöstö Lappeenrannan palkollisiksi

Uusiin töihin siirtyminen käyntiin kuluvan vuoden aikana. Kunnanjohtaja Esko Hämäläinen jää eläkkeellä ensi syksynä.

HEIKKI SOPANEN

Ylämaan kunnan henkilöstölle löytyy töitä kuntaliitoksen jälkeen Lappeenrannan palkkalistoilla. Pääsääntöisesti kaikille 46 Ylämaan kunnan työntekijälle on löytynyt sopiva tehtävä. Ylämaan kunta yhdistyy Lappeenrantaan vuoden 2010 alussa.

Selvityksen mukaan 27 työntekijää siirtyisi Lappeenrannan kaupungin, 17 työntekijää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ja kaksi työntekijää Saimaan Talous ja Tieto -osakeyhtiön palvelukseen.

Yli puolet jatkaa entisissä työtehtävissään Ylämaalla, joten heidän kohdallaan vain työnantaja vaihtuu.

Lähtökohtana on ollut, että Ylämaalta Lappeenrantaan siirtyvät työntekijät sijoittuvat tehtäviin, jotka ovat esimerkiksi eläkkeelle siirtymisten takia jääneet tai jäämässä avoimiksi. Uusiin tehtäviin siirtyminen alkaa jo vuoden 2009 aikana tilanteesta riippuen.

Kouluissa, päiväkodeissa sekä kirjastossa työskentelevät jatkavat ainakin ensivaiheessa työtään Ylämaan toimipisteissä, samoin teknisen toimen laitosmiehet ja siivoojat.

– Henkilöstön siirtymisestä on laadittu henkilöstösopimus, joka on parhaillaan kommentoitavana Ylämaalla. Sitä ennen Lappeenrannan kaupungille siirtyville työntekijöille tehtiin resurssi- ja osaamiskartoitus kuten Joutsenon kuntaliitoksenkin yhteydessä. Tässä yhteydessä kaikilla on ollut mahdollisuus esittää myös omia toiveita, Lappeenrannan henkilöstöpäällikkö Päivi Savilampi selvittää.

Ylämaalla noin 30 vuotta kunnanjohtajana työskennellyt Esko Hämäläinen jää eläkkeelle 1. lokakuuta 2009 ja pitää sitä ennen vuosilomansa.

Ylämaalla toimiva ryhmäpäiväkoti muutetaan kuluvan vuoden aikana päiväkodiksi, joka on edellyttänyt lastentarhanopettajan toimen perustamista Ylämaalle.

Kuntaliitoksen käynnistysvaiheessa ylämaalaiset voivat hoitaa koulu- ja sivistystoimen, sosiaali- ja terveystoimen sekä teknisen toimen virastoasioitaan Ylämaan nykyiseen kunnantaloon perustettavassa palvelu- ja asiakasneuvontapisteessä.

Lappeenrannan ja Ylämaan kuntaliitoksen valmistelutoimikunta hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta, että Lappeenrannan kaupunki osallistuu Saimaan ammattikorkeakoulun hallinnoimaan kiviklusterihankkeeseen, jolle ollaan hakemassa rahoitusta.

Hankkeeseen haetaan rahoitusta Etelä-Suomen lääninhallitukselta.

Kolme vuotta kestävän hankkeen kustannukset olisivat noin 300 000 euroa, josta Ylämaan ja Lappeenrannan osuus olisi 75 000 euroa.

Ylämaalla on valmisteilla myös mineraalimatkailuhanke, jonka tarkoituksena on kehittää mineraalimatkailusta kärkituote.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen