Imatra tuo kesäteatteriin ensi vuonna Vili Vesterisen ja Dallapén

Ismo Sajakorpi kirjoittaa paraikaa musiikillista draamaa työnimellä Säkkijärven polkka. Vesterisen rooliin saattaa tulla sekä näyttelijä että hanuristi.

SARI PULLINEN

IMATRA. Viljo ”Vili” Vesterinen ja Dallapé soittavat ensi kesänä Imatran kesäteatterissa Säkkijärven polkkaa. Käsikirjoitusta kirjoittaa paraikaa Hiittisten saaristossa mökkeilevä Ismo Sajakorpi, joka myös ohjaa näytelmän Imatralle.

Säkkijärven polkasta tulee musiikillinen ja komediallinen, mutta se sisältää myös elämän draamaa. Georg Malmstén oli Dallapén kapellimestari vuosina 1935 ja -36. Hänen roolinsa näyttelee Kai Hyttinen.

Dallapéna soittaa Seitsemän seinähullua veljestä. Muut roolitukset ovat toistaiseksi auki.

– Ehkä Vili Vesterisen rooliin tuleekin kaksi henkilöä, näyttelijä ja harmonikansoittaja, Sajakorpi miettii.

Teatteri Imatran johtaja Antti Vartiala otaksuu, että miehitys on selvillä ennen joulua.

Näytelmä sijoittuu 1930- ja 40-luvuille. Vesterinen soitti Dallapé-orkesterissa 1931–1938 ja oli sota-aikana suosittu viihdytyskiertueiden esiintyjä.

– Vesterinen, Malmstén ja Dallapé olivat oman aikansa supertähtiä. Malmstén oli iskelmäkuningas, Vesterinen haitarikuningas ja Dallapé suosikkiyhtye. Vesterisellä oli värikäs elämä, ja tuon ajan musiikki oli korviin tarttuvaa. Se sopii erityisen hyvin kesäteatteriin, Sajakorpi kertoo.

Hän on kirjoittanut paljon taiteilijakuvauksia sekä musikaaleja ja musiikkinäytelmiä.

– Olen ollut musiikin kanssa tekemisissä koko elämäni, muun muassa Kivikasvoista muistettu Sajakorpi huomauttaa.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen