Parikkalan kaikkien aikojen halli

Parikkala-halli avautuu liikuntakäyttöön 1. syyskuuta.

PARIKKALA. Tujakka kemikaalien katku änkeää nenään Parikkala-hallin valoisassa pääaulassa.

Vaikka lasiovet ovat selällään, palloiluhallin kumimassa-alustan valusta huokuva käry viipyilee uusien seinien sisällä.

Haju kertoo myös sen, että Parikkalan kautta aikain suurimman liikuntapaikkainvestoinnin, Kirjolan koulun naapuriin nousevan liikuntahallin rakennustyöt ovat loppusuoralla.

– Liikuntahallia suunniteltiin jo 90-luvulla, mutta nyt tulee valmista. Parikkalassa on paljon ihmisiä, jotka ovat odottaneet tätä, Parikkalan tekninen johtaja Antti Asikainen sanoo.

Yhdestä pääaulan avoimesta ovesta näkyy vihreä liitutaulu. Kirjolan koulu saa hallin myötä lisätilaa yhden luokkahuoneen verran.

Parikkalan koululaiset aloittavat syyslukukauden 13. elokuuta. Liikuntahallin vastaanottotarkastus on 25. elokuuta ja varsinaiseen liikuntakäyttöön paikka aukeaa syyskuun ensimmäisenä.

– Aikataulu on mennyt vähän edestakaisin. Rakentaja halusi aikaistaa sitä, mutta kun tieto lattiavalun kuivumisen kestosta tuli, palattiin alkuperäiseen suunnitelmaan, eli elokuun loppuun, Asikainen sanoo.

Tilat tulevat tarpeeseen. Koulun sali on jäänyt auttamatta pieneksi ja vanhanaikaiseksi. Koulukeskus on lähivuosina paisunut Kangaskylän, Kaukolan ja Koitsanlahden koulujen lakkauttamisten myötä yli 400 lapsen ja nuoren opinahjoksi.

– Vanha sali vastaa kooltaan yhtä tämän hallin kolmesta lohkosta. Tämä mahdollistaa myös suurten yleisötilojen järjestämisen.

Liikuntahallin sydän löytyy yhtä porrasväliä pääaulaa alempaa: viisi pukuhuonetta, piikkarinkestävä juoksusuora ja kuntosali, jonka toisessa päädyssä on lasiseinällä rajattu rautatankopuoli.

Kuntosalin pukuhuoneissa on jo lukolliset kaapit. Toisen pukuhuoneen lattialla lojuva paperi kertoo suunnitelman eri lajien rajojen piirtämiseksi palloiluhallin lattiaan.

– Aikamoinen viidakko siitä tulee.

Koululaisten ja kuntoliikkujien lisäksi hallissa tulee pelaamaan myös Parikkalan Urheilijoiden miesten kakkossarjan lentopallojoukkue.

– Uuden hallin pitäisi täyttää meidän seudun liikuntatavoitteet varsin perusteellisesti, Asikainen toteaa.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Parikkala-hallin käytöstä on tullut kyselyjä kuntarajojen ulkopuoleltakin. Kuntalaiset ovat kuitenkin syystäkin etusijalla. Vanhan salin käyttöaste on hiponut sataa prosenttia.

Aikamoinen viidakko siitä tulee.

Antti Asikainen

Parikkala-halli

Neljän miljoonan euron liikuntahalli valmistuu elo-syyskuun vaihteessa 2009 Palloiluhallin koko 40 m x 22 m, vapaakorkeus 9 m (viisi sulkapallokenttää, kolme lentopallokenttää + kilpakenttä salin keskellä, koripallokenttä, salibandykaukalo 36 m x 18 m, tenniskenttä, heitto-/lyöntiseinä, Joutseno-hallin kaltainen joustava massalattia, jaettavissa kolmeen osaan) Kuntosali ja punttisali 141 m2 40 metrin juoksukäytävä ja pituushyppypaikka Kiinteä katsomo 210 paikkaa, teleskooppikatsomo 140 paikkaa Parkkihallissa 24 autopaikkaa sekä tilaa mopoille ja pyörille

Lähde: Parikkalan kunta

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen