Votkaturisteista ei tule lisänäytöksiä

Ensi kesän näytelmästä ei ole vielä tehty Lappeenrannassa päätöstä.

LAPPEENRANTA. Huikeaan menestykseen yltänyt Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterin Votkaturistit esitetään vielä viisi kertaa. Kaikki jäljellä olevat näytökset ovat loppuunmyytyjä. Viimeinen esitys on torstaina, ja silloin näytelmän on tänä kesänä nähnyt kaikkiaan yli 16 000 katsojaa.

Sillä rikotaan Linnoituksen kesäteatterin ennätys huikealla erolla edelliseen saavutukseen, joka oli 10 000 katsojaa vuonna 2001. Silloin teatteriyhdistys Kesy esitti Elmoa.

Moni jää rannalle ruikuttamaan ilman lippua Votkaturisteihin. Silti nyt kesäteatteria pyörittävä Lappeenrannan kaupunginteatteri ei aio järjestää ylimääräisiä esityksiä.

– Esityksiä on kaikkiaan 32, ja siihen se loppuu. Lisänäytökset olisivat tuottaneet liikaa järjestelyjä, eivätkä kaikki halukkaat olisi mahtuneet sittenkään, kesäteatterituottaja Minna Mänttäri.

Ensi kesän näytelmästä ei ole vielä tehty päätöksiä.

– Ensi viikolla keskustellaan siitä. Ei ole poissuljettu, etteikö Votkaturisteja esitettäisi ensi kesänä uudestaan, mutta sitä ei vielä tiedetä.

Päätöksiä tehdään viimeistään lokakuussa.

Yleisötulva oli positiivinen yllätys tekijöille. Odotus oli, että 10 000:n katsojan raja menee rikki.

Mänttäri arvioi, että menestys on monen tekijän summa. Suositun näytelmän lisäksi ammattinäyttelijät kiinnostivat yleisöä, ja uusitut kesäteatterin puitteet katosta ja katsomoa myöten toivat uteliaita paikalle. Remontti nosti koko kesäteatterin profiilia.

Ei ole poissuljettu, etteikö Votkaturisteja esitettäisi ensi kesänä uudestaan.

Minna Mänttäri

Kirjoittaja:
Sari Pullinen