Toivomuskaivoon tippui myös kiitoksia

Imatra sai nimipäiväonnitteluja kauniista ympäristöstä. Lapsiperheen äiti viestitti hoitopaikkapulasta.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen toivotti lauantaina kaikille imatralaisille aurinkoista Imatra-päivää. Se toive toteutui.

Kaupunkilaiset saivat puolestaan jättää toiveita päättäjille nimipäivän tapahtumapaikoilla kulkeneeseen toivomuskaivoon. Pelkkiä purnauksia siihen ei pudoteltu. Myös kiitoksen kohteita löytyi.

Anja Vesivalo kertoi kiittäneensä sitä, että Imatran ympäristöä on hoidettu niukkoihin rahoihin nähden erinomaisesti.

– Kierrän Vuoksen lenkin joka aamu. Niin on siistiä, että silmä lepää, tarkkailija kertoi huomioineensa.

Ei ympäristössä ollut kauniina päivänä moittimista myöskään Mirka Pajulla. Perheenäidillä kaikki ei kuitenkaan ole Imatralla kohdallaan. Lasten hoitopaikoista, etenkin pysyvistä sellaisista, on pulaa.

– Vuoro- ja muutkin hoidot olisi saatava sellaiseen järjestykseen, ettei lapsia aina tarvitsisi pompottaa päivähoitopaikasta toiseen. Se ei tunnu oikein mukavalta, toivomuksensa päättäjien luettavaksi Topi-pojan kanssa tiputtanut Paju sanoi.

TOIVOMUSKAIVO aloitti päivänsä hyvän suosion saaneilta Inkerinaukion yleisökahveilta. Päivän mittaan toiveiden tynnyri ja ihmiset siirtyivät Koskenpartaan kävelykadulle, missä pidettiin kaupungin nimipäivän avajaiset ja perinteiset palkintoseremoniat. Imatra-mitalisti sai mitalinsa ja uusin Imatran Inkeri tittelinsä.

Kunniakirjansa sai myös myönteisen Imatra-kuvan kirkastaja, jonka valinta oli kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilen-Jäppisen mukaan tällä kertaa riemukas tehtävä. Tunnustus annettiin musiikki- ja monen muunkin bisneksen ikiliikkujalle Osmo´s Cosmokselle, jonka puolesta palkinnon vastaanotti porukan pomo Pete Kiisseli.

Maata ja maailmaa kiertänyt Osmo kiitti kotikaupunkiaan estottomasti. Kiisseli kertoi aina viihtyneensä Imatralla ja pitävänsä sitä paikkana, johon verrattuna Helsinki on hanurista.

Aiemmin Osmot ovat saaneet muun muassa Imatran yrittäjäpalkinnon. Valtuuston puheenjohtajan mukaan kyseessä on ryhmä, joka ei ole koskaan hetkeksikään pysähtynyt paikalleen, eikä luultavasti pysähdy.

Kiisseli lupasi vastata tilaukseen.

– On aika keksiä uusia palkintoja. Uusia virityksiä on tulossa.

TÄNÄ vuonna Imatra-päivää oli omistettu erityisesti lapsille ja nuorille. Kaupungin nuorisovaltuuston puheenjohtajan Jiri Temosen mukaan nuorten on aika hyvä olla Imatralla.

Temonen toivoi imatralaisilta ennakkoluulottomuutta, jolla nuoret päästetään vaikuttamaan kaupungin asioihin aidosti jo yläkouluiästä lähtien. Sen parempaa kasvualustaa tulevaisuuden osaaville kunnallispäättäjille ei Temosen mielestä ole.

KUVATEKSTI

TUULI TRUHPONEN

MATTI VEIJALAINEN

Äiti Mirka Paju ja poika Topi Menna pudottivat toivomuskaivoon terveisensä kaupungin päättäjille.

Nimipäivän aamukahveilla imatralaiset jonottivat tarjoilutiskille.

Palkittujen Osmojen johtaja Pete Kiisseli kehui Imatraa minkä ehti. Vierellä myhäilivät valtuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen ja varapuheenjohtaja Ismo Pöllänen.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen