Ammattistartti tarjoaa jatkopaikan kaikille Imatralla

Kaikki imatralaisnuoret pääsevät jatkamaan opintojaan perus-koulusta, jos haluavat. Ammattistartti-koulutus on tarjolla niille, jotka eivät ole päässeet ammattiopistoon.

IMATRA. Peruskoulun päättäneille imatralaisnuorille löytyy jatko-opintopaikka. Käytännössä kaikki nuoret saavat jonkinlaisen paikan, jossa jatkaa opintojaan, jos vain haluavat.

Opinto-ohjaaja Anssi Martikainen Etelä-Karjalan ammattiopistosta kertoo, että Imatralla on tänä vuonna hyvä tilanne.

Ne oppilaat, jotka eivät päässeet suoraan ammattiopistoon, pääsevät ammattiopiston järjestämään ammattistartti-koulutukseen. Ammattistartti-linja järjestetään myös Lappeenrannassa.

AMMATTISTARTTI on neljättä vuotta kestänyt kokeilu, joka vakinaistetaan ensi vuonna.

Ammattiopintoihin ohjaava ja valmistava koulutus on tarkoitettu erityisesti nuorille, joilla ei ole selvää käsitystä ammatinvalinnastaan tai joilla ei ole riittäviä valmiuksia koulutukseen hakeutumiseen tai opinnoista suoriutumiseen.

Opiskelijalle tarjotaan perustiedot ja -taidot ammatillisesta koulutuksesta sekä valmiudet elämänhallintaan ja urasuunnitteluun. Samalla opiskelija tutustuu eri koulutusmuotoihin sekä työelämään.

MARTIKAINEN kertoo, että ammattistartin opiskelija voi hakea tai siirtyä ammattikoulutukseen lukuvuoden aikana, jos paikkoja vapautuu ja taidot riittävät kyseisen ammatin opiskeluun.

Jos ammattiopiston opiskelija on todennut valinneensa väärän alan, hän voi Martikaisen mukaan tarvittaessa siirtyä ammattistartti-koulutukseen.

Ilman koulutuspaikkaa jääneille on Martikaisen mukaan tarjolla myös Joutsenon opistossa järjestettävä kymppiluokka.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen