Kahdeksan naisen salaisuudet

Nuorisoteatterin aikuisryhmä esittää jännityskomedian.

LAPPEENRANTA. Taidekoulu Estradissa toimivan nuorisoteatterin aikuisryhmässä on ollut harrastajina jo jonkin aikaa ainoastaan naisia. Ohjaaja Anne Niilola tuskaili ensin, mistä hän löytää sopivan näytelmän, kunnes se putosi yhtäkkiä eteen: ranskalaisen Robert Thomasin 8 naista.

On jouluaamu, ja on tapahtunut murha. Joulun vietto muuttuu syväsukellukseksi elämään, joka näyttää olevan kunnossa. Mutta kun salaisuudet paljastuvat, totuuskin paljastuu.

Jännityskomediassa juonenkäänteet ovat niin lukuisat, että Niilola kehottaa katsojaa olemaan tarkkana. Syytetty vaihtuu koko ajan.

Näytelmässä nähdään melkoinen osa niistä rooleista, joita naisella ylipäätään elämässä voi olla: vaimo, tytär, sisar, anoppi, käly, sisäkkö, taloudenhoitaja ja lisäksi kaikki mahdolliset luonteenpiirteet.

Osa ryhmän näyttelijöistä on jo pitkään harrastanut näyttelemistä, osa ei koskaan. Tekstiä on alettu lukea jo ennen joulua, ja sen jälkeen onkin ollut sovittelemista työaikojen ja harjoitusten kanssa.

– Ryhmä teki töitä omatoimisestikin kesällä, kun itse olin töissä kesäteatterissa Oulussa, Niilola kehaisee.

Näyttämön rekvisiitaksi on haalittu yksi tavara sieltä, toinen täältä. Osa löytyi kaupunginteatterilta lainaksi, pöydän Niilola toi kotoaan, verhot ovat valomiehen.

Vaikka näyttämöllä nähdään vain naisia, miesten ei pidä vieroksua tarinaa.

– Miehet voivat ottaa opikseen, kuinka naiset huijaavat ja millaisia salaisuuksia voikaan olla. Mieskin on vahvasti läsnä, ja hänelläkin on oma salaisuutensa. Koko ajan saa ratkoa Agatha Christie -tyyliin murhaajan henkilöllisyyttä.

Aikuisryhmää alkaa vetää Estradin uusi opettaja Timo Mäkynen. Niilola jää tehtävästä muiden töidensä vuoksi.

– Ohjaan kaupunginteatterille Päivänsäde, minä ja menninkäinen -laulunäytelmän, joten en pysty ottamaan uutta ryhmää. Ja välillä on hengähdettäväkin.

8 naista. Nuorisoteatterin aikuisryhmän esitys Estradin tiloissa, Teollisuuskatu 9, Lappeenranta.

Ensi-ilta la 5.9. klo 18. Muut esitykset su 6.9. klo 16, su 13.9. klo 16, la 19.9. klo 18 ja su 20.9. klo 16.

KUVATEKSTI

ARI NAKARI

Kahdeksan naisen salaisuudet paljastuvat nuorisoteatterin aikuisryhmän esityksessä.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen