Sentteri Kanadasta ja laituri Tshekistä täyttävät SaiPan aukon

Kanadalaisesta Tyler Redenbachista kaavaillaan ykkösketjun sentteriä. Tshekkilaituri Petr Pohlilla on edessään kuukauden koeaika.

LAPPEENRANTA. Keskellä yötä Lappeenrantaan ja heti aamujäälle. Petr Pohlin kuukauden try outin alku SaiPassa oli haastava.

– Ehdottomasti halusin tulla takaisin Eurooppaan, tehdä itselleni nimeä ja mennä takaisin Pohjois-Amerikkaan. Unelmani on edelleen pelata NHL:ssä, Pohl kertoo syvältä SaiPan toimitusjohtajan Sami Koikkalaisen toimiston sohvalta.

Pohl oli Tshekin paras maalintekijä 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2006. Pohjois-Amerikassa ei sujunut yhtä hyvin.

Nopean, taitavan ja kovaa laukovan pelaajan ongelma rapakon takana oli koko. Vaikka tilastoihin senttejä on merkitty 181, esimerkiksi Hockey’s future -verkkosivuston pelaajaprofiilissa häntä pidetään liian pienenä ja voimattomana NHL-kaukaloihin.

– Luistelu ja liikkuminen ovat vahva puoleni ja uskon, että SM-liiga sopii minulle hyvin, Pohl itse miettii.

COLUMBUKSEN viidennen kierroksen varaus lähti 17-vuotiaana Quebecin alueen junioriliigaan. Sen jälkeen ura jatkui farmisarjoissa. Columbuksen farmiseuraan Syracuseen Pohl pääsi kolme kertaa pikavisiitille, viime kaudella kuuden ottelun verran, mutta enempää näyttöpaikkoja ei AHL:ssä auennut.

– Minulle ei kerrottu, mikä oli syynä.

Pohl sanoo parantaneensa heikkouksiaan, massaa ja lihaksia on kertynyt lisää 10-15 kiloa, mutta se ei Columbuksen organisaatiolle riittänyt.

– Joskus tuntui, että on ihan sama mitä teen, enkä silti saa tilaisuutta.

– Nyt yritän uudelleen todistaa, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla.

Pohlin mukaan pitkälle venynyt sopimuksen teko ehti ehkä aavistuksen hermostuttaa häntä, vaikka uudella agentilla on hyvät yhteydet Eurooppaan.

– Ilman muuta olisin halunnut suoran sopimuksen, mutta ymmärrän koeajan, koska en ole esimerkiksi päässyt pelaamaan NHL:ssä.

– Nyt onnistuminen on enää vain minusta itsestäni kiinni.

SAIPAN TOINEN hyökkäyspään hankinta, kanadalainen sentteri Tyler Redenbach saapuu Lappeenrantaan keskiviikkona. Pohlin sopimus on SaiPan optiolla mallia 1+1, Redenbachin suora yksivuotinen.

Kaksikko asuu yhdessä Pohlin kuukauden koeajan. Sen jälkeen tiet eroavat, vaikka Pohl jäisi joukkueeseen.

Phoenixin varaama Redenbach pelasi kovan kauden AHL:n Providence Bruinsissa 2005-06. Pisteitä kertyi runkosarjassa 26+32, mutta sen jälkeen on ollut nihkeämpää osin loukkaantumisten vuoksi.

Uutta alkua kanadalaissentteri lähti hakemaan viime kaudella Tanskan liigasta. Odensessa hän tehtaili 24 maalia ja 44 syöttöpistettä, mikä riitti herättämään kiinnostuksen astetta kovemmissa liigoissa.

SaiPa odottaa Redenbachista ylivoimapelin rakentajaa mutta kaipaa häneltä myös henkilökohtaisia tehoja.

Petr Pohl

23-vuotias tshekkihyökkääjä.

Oikealta puolelta laukova pelaaja, joka on pelannut pääasiassa oikeassa laidassa.

86 kiloa, 181 senttiä.

Columbuksen viidennen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Sopimus SaiPan kanssa 1+1 seuran optiolla. Alussa kuukauden koeaika.

Kanadalaisanalyysien mukaan käsistään taitava, hyvä luistelija ja kova laukoja, mutta pienen koon vuoksi fyysisessä pelissä vaikeuksia.

Aikaisemmat seurat HC Vitkovice (20-vuotiaissa), Gatineau Olympiques ja Acadie-Bathurst (Quebecin alueen junioriliiga), Dayton Bombers ja Johnstown Chiefs (ECHL), Youngstown Steelhounds (CHL) ja Syracuse (AHL).

Tyler Redenbach

24-vuotias kanadalaishyökkääjä.

Vasemmalta puolelta laukova sentteri tai oikea laita.

88 kiloa, 182 senttiä.

Phoenixin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Sopimus SaiPan kanssa suora yksivuotinen.

Kanadalaisanalyysien mukaan taitava ja älykäs pelaaja, joka voisi päästä tilapäisavuksi NHL:ään, mutta on pääasiassa käyttökelpoinen ratkaisija alemman tason sarjoissa.

Aikaisemmat seurat Prince George Cougars, Lethbridge Hurricanes ja Swift Current Broncos (WHL), Phoenix Roadrunners (ECHL), Arizona Sundogs (CHL), Providence Bruins, San Antonio Rampage ja Grand Rapids Griffins (AHL) sekä Odense (Tanskan liiga).

Kirjoittaja:
Vesa Salminen