Sulattimon kulmat kuntoon Imatralla

Kaupunki varmistaa vanhalle teollisuusalueelle tuotannollista tulevaisuutta kulkuyhteyksiä parantamalla ja asuntoalueet kaavasta poistamalla.

IMATRA. Imatra näkee Vuoksenniskan Sulattimon teollisuusalueen kehityskelpoisena yrittämisen paikkana. Imatran metalliteollisuuden kehdolle luodaan kasvun mahdollisuuksia asemakaavan muutoksella, joka tekee tilaa uusien katujen rakentamiselle. Alueen korttelirakenne jäsennellään myös uudelleen.

Kaavoitusinsinööri Ulla Karjalaisen mukaan etenkin Sulattimolla toimivan konepajan tilanne on ollut erikoinen. Alueelta on puuttunut pajalle vievä katu. Uuteen kaavaan se merkitään.

Konepajankadun rakentamisesta kaupunki selviää suhteellisen halvalla. Kaavaan on tulossa myös Sulattimon kautta kulkeva uusi puolikilometrinen katu Imatran tavara-aseman veturitalleille. VR joutuu kuitenkin odottelemaan toivomansa väylän rakentumista. Katu maksaisi puoli miljoonaa euroa.

– Missään investointiohjelmissa kadut eivät vielä ole, mutta Konepajankatu on toiminnallisesti kiireellinen kohde, Karjalainen sanoo.

Vuoksenniskantieltä teollisuusalueelle vievän uuden Sulattimonkadun alkupää valmistui viime vuonna. Rakentaminen maksoi runsaat 250 000 euroa.

KAAVOITTAJA haluaa helpottaa Sulattimon alueen täydennysrakentamista. Alueesta kiinnostuneille uusille yrittäjille löytyy tilaa. Vanhassa kaavassa oli varauksia myös asumiselle, mutta uudessa Sulattimo lähiympäristöineen pyhitetään yritystoiminnalle.

Alueen rakentuessa liikenteen ennakoidaan vilkastuvan siten, että Vuoksenniskantien ja Sulattimonkadun risteys tarvitsee liikennevalot.

Sulattimon alueen kaavasuunnitelma on nähtävillä 9. syyskuuta saakka. Sen jälkeen uusi kaava lähtee teknisen lautakunnan päätettäväksi.

KUVATEKSTI

MATTI VEIJALAINEN

Sulattimon teollisuusalueen kortteleita jäsennellään uudelleen alueen täydennysrakentamisen helpottamiseksi.

SULATTIMO

Oy Vuoksenniska Ab:n (ent. Elektrometallurgiska Aktiebolaget) vanhaa teollisuusaluetta. Yhtiö aloitti Vuoksenniskalla vuonna 1915.

15 hehtaarin alueen nykyiset maanomistajat ovat Imatran kaupunki, Tornator Oy ja Rämö Oy.

Alueella toimivat pelastuslaitos, Rämö ja kaupungin vuokralaisina muun muassa nuohousyritys, metallialan liike ja autokorjaamo.

Kolmannen sektorin edustajia ovat Työn Vuoksi työpajoineen ja rakentamattomalla alueella harjoitteleva palveluskoirayhdistys.

Lähde: Imatran kaupunki/kaavoitus

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen