Categories
Artikkelit

Family center haluaa kodinsisustus- tai tehtaanmyymälän

Kiinteistöyhtiö on jättänyt Lappeenrannan kaupungille poikkeuslupa-hakemuksen, joka on vastikään hyväksytyn osayleiskaavan mukainen.

LAPPEENRANTA. Family center -kauppakeskuksen kiinteistöyhtiö hakee kaupungilta poikkeuslupaa kodinsisustuskaupalle tai tehtaanmyymälälle (outlet-kauppa).

Kaupunginvaltuusto on jo hyväksynyt alueelle osayleiskaavan, joka sallii tuollaiset myymälät. Asemakaavan muutos alueelle on aloitettu. Koska se ei ole valmis, asia tarvitsee poikkeamisluvan.

RAKENNUSLIIKE Okan aluejohtaja Seppo Tokkola kertoo, että poikkeamisluvalla yritetään nopeuttaa Lappeenrannan Hyrymäessä sijaitsevan Family centerin liiketilojen täyttämistä.

Kun lupa saadaan, voidaan aloittaa neuvottelut kodinsisustus- tai tehtaanmyymälöiden kanssa. Tokkola ei vielä kerro, minkänimisiä liikkeitä Family centeriin tavoitellaan.

Family centeriin halutaan kodinsisustusmyymälä, jossa myytäisiin muun muassa huonekaluja, kodintekstiilejä, keittiötuotteita ja kodinkoneita, kodinhoito- ja vapaa-ajantuotteita, elektroniikkaa ja viherkasveja.

TEKNINEN JOHTAJA Ensio Koikkalainen kertoo, että Myllymäen ja Hyrymäen alueelle tehty osayleiskaavan muutos väljentää aiempaa tulkintaa siitä, minkä tyyppisiä kauppoja alueelle sallitaan.

Nyt sallittavia kauppoja Koikkalainen luonnehtii tilaa vievän kaupan ja vähittäiskaupan suuryksiköiden välimuodoiksi.

Koikkalainen tähdentää, että sinne ei edelleenkään sallita keskustan Anttila-tavaratalon tyyppisiä kauppoja.

– Kysymys on käytännössä siitä, että tilaa vievän kaupan ja vähittäistavarakaupan suuryksikön välissä on epäselvä kaupan osa-alue. Ministeriön tulisi saattaa tilaa vievän kaupan määritelmä nykyaikaan.

TEKNINEN LAUTAKUNTA jätti kiinteistöyhtiön poikkeuslupahakemuksen pöydälle keskiviikon kokouksessaan.

Tekninen johtaja esitti luvan myöntämistä viiden vuoden määräajaksi tai enintään siihen saakka, kun asemakaavamuutos on lainvoimainen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen