Categories
Artikkelit

Mistä tulee SaiPan uusi myyntipäällikkö?

RIKU RISSANEN on valittu Liiga-SaiPa Oy:n uudeksi myyntipäälliköksi. Rissanen, 38, on paljasjalkainen lappeenrantalainen.Lähdet vetämään SaiPan myyntityötä, millainen on oma taustasi?- Olen jo parikymmentä vuotta tehnyt myyntityötä omassa perheyrityksessä, Coca-Colalla ja viimeinen työpaikka oli Würth Oy. Siellä olin viimeiset kuusi vuotta. Periaatteessa myyntityötä olen tehnyt koko elämän, en oikein ole muuta tehnytkään.Mikä on kiekkotaustasi?- Pelitaustaa ei ole, mutta muistaakseni vuodesta 1978 asti olen käynyt melkein kaikki SaiPan kotipelit katsomassa ja television välityksellä katson kyllä kaikki pelit.Miten paljon SaiPan 3,3 miljoonan liikevaihtoa pitäisi kasvattaa, että saataisiin menestyvä joukkue?- Paljon, paljon, eurosummia en osaa vielä näin lyhyellä työkokemuksella sanoa. Tarkoitus on lähteä tähän työhön niin, sydän kyllä sykkii niin kovin tälle, että kaikkeni teen, että sitä (liikevaihtoa) saataisiin omalla työpanoksella nostettua. Meneekö se sitten suoraan pelaajabudjettiin vai mihin, sitä en voi itse kommentoida. Tarkoitus on heti alkuviikosta lyödä haalarit päälle ja jopa tälle kaudelle yrittää saada mahdollisimman paljon yhteistyösopimuksia, jotka kattavat mahdollisesti ensi kaudenkin.Mistä lisätuloja voitaisiin saada?- Haastattelussakin mainitsin, että itse on tarkoitus ihan rantautua kiertämään yrityksiä. Nykypäivänä taloudellinen tilanne on se, että ne harvoin tänne päin soittelevat ja tulevat tarjoamaan. Kyllä se tapahtuu yrityksissä paikan päällä.- Vanhoja totta kai, mutta niin kuin Würthillakin olin, hoidin pelkästään yrityskauppaa ja Coca-Colalla oli sama eli kiersin ruokakauppoja, ja tarkoitus olisi vanhoja kontakteja käyttää ja tietysti myös uusiakin etsiä. Paljon on edellisestä työelämästä firmoja, jotka eivät ole SaiPan kanssa missään tekemisissä.

Vesa Salminen

Kirjoittaja: