Joutsenolaiset haluavat huomiota Saimaantielle, istutuksille ja viemärille

Saimaantie halutaan kytkeä Kuutostien remonttiin. Keskustaan kaivataan parempia kukkaistutuksia ja niitä tulee. Ahvenlammen viemäri haisee ja saattaa vuotaa.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Joutsenon Saimaantien parantaminen on taas kerran esillä. Saimaantie on kenties kipeimmin kunnostusta tarvitseva kohde Joutsenon keskustassa. Tämä kävi jälleen ilmi Joutsenon asukasraadin järjestämässä tilaisuudessa tiistai-iltana.

Asukasraati on esittänyt Lappeenrannan kaupunginhallitukselle, että Saimaantien parantaminen kytketään Kuutostien parantamiseen, kun ne nyt ovat erillisiä hankkeita.

LAPPEENRANNAN kaupungin Kuutostie-projektipäällikkö Antero Miettinen kertoo, että joutsenolaisten kannattaa pitää ääntä Saimaantiestä, jotta se saadaan parannettua.

Juha Turkia esittää, että Saimaantie pitää saada niiden kohteiden listalle, joita on tarkoitus kunnostaa Kuutostien remontista yli jäävillä rahoilla.

Saimaantiellä halutaan kohentaa sekä liikenneturvallisuutta että maisemaa.

ASUKASRAADIN sihteeri Pekka Kirsi kertoo, että roskalavat ilmestyvät ensi ja sitä seuraavaksi viikoksi keskustaan ja Korvenkylään. Keväällä roskalavoja ei ollut, vaikka ne ovat olleet useana keväänä.

Ympäristön ehostaminen on asukasraadin yksi tärkeimmistä kohteista, ja yleisökin käytti asiasta puheenvuoroja.

KESKUSTAAN halutaan lisää kukkaistutuksia, kun niitä on ollut vähänlaisesti. Kaupunginpuutarhuri Maija Oikarinen lupaili ensi kesäksi parempia istutuksia kuin tänä kesänä oli.

Lappeenrannan istutuksissa on Oikarisen mukaan tarkoitus suosia monivuotisia kasveja, koska ne tulevat halvemmiksi kuin yksivuotiset. Torin suihkulähde on ollut tyhjillään. Sekin saatetaan täyttää istutuksilla.

KESKUSTAAN halutaan myös kukkaistutus Joutsenon vaakunasta. Sopiva paikka on Oikarisen mukaan vielä hakusessaan.

Vaakunaistutus vaatii runsaasti tilaa sekä rinteen, koska se ei näy kunnolla tasamaalta. Rinteitä ja luiskia on keskustassa vähän.

Hannu Myllärinen esitti paikaksi Ahvenlammen risteystä, jossa on luiskia valmiiksi. Miettisen mielestä vaakunaistutus voitaisiin tehdä Kuutostien meluvalliin, jos halutaan, että se näkyy tiellä liikkujille.

VIEMÄRIVERKOSTO on Joutsenossa huonommassa kunnossa kuin Lappeenrannassa.

Lähellä Ahvenlammen rantaa kulkeva viemäri haisee, ja ihmiset epäilevät sen vuotavan Ahvenlampeen. Lammessa oli viime kesänä sinilevää.

Yleisökysymyksissä käsiteltiin myös ilmaisjakelulehtien jakelun ja jäteöljyjen keräyksen puutteita Haukilahdessa, torin vessan rakentamista sekä Opistotien viemärinkantta, joka on peräti 12 senttiä tienpintaa alempana. Yksi pyöräilijä oli siihen kaatunut.

Penttiläntien hidasteiden tarpeellisuudesta ja tarpeettomuudesta myös juteltiin. Korvenkylän soratiet ovat nyt paremmassa kunnossa kuin Joutsenon aikana.

Joutsenon asukasfoorumi järjestettiin koulukeskuksen uusitussa auditoriossa. Se on ehostunut melkoisesti sitten viime näkemän.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen