Konnunsuolla huudettiin kilpaa

Konnunsuon vankilan alasajo jatkui tiistaina huutokaupalla. Vanhojen työkoneiden ja laitteiden myynti tuotti noin 15 000 euroa.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Konnunsuon vankilan pihalla Lappeenrannassa oli tiistaina kuhinaa. Vankilan pitämän vanhojen koneiden ja laitteiden huutokauppa keräsi pitkälti toistasataa kaupantekijää ympäri maakuntaa. Myynnissä oli yhtä sun toista vankilan varastoihin kertynyttä.

Vaikka tuuli oli jäätävä, tiistain huutokauppaan tullut väki lämpeni, kun tahti kiihtyi ja kaupanteko eteni.

– Pohjahintoja ei ole. Tärkeintä on, että tavara tekee kauppansa, ilmoitti meklarina toiminut Konnunsuon tilanhoitaja Helge Laamanen ennen kaupankäyntiä.

Huutokauppa tuotti noin 15 000 euroa. Lähes kaikki kaupattavana ollut vaihtoi omistajaa.

– Tyytyväinen täytyy olla. Vanha esineistö kiinnosti kovin. Vain jokunen vanha tukkireki jäi vielä meille.

Konnunsuo kauppaa myös luonnonmukaisesti tuotettua rehua. Korsirehua on kaikkiaan 480 000 kiloa ja rehuviljaa 200 000 kiloa. Etelä-Saimaassa oli ilmoitus myytävästä rehusta syyskuun 23. päivänä. Laamasen mukaan kyselijöitä on ollut paljon. Liikkeellä on ollut myös sellaisia, jotka ovat valmiita ostamaan koko rehuerän.

– Myös rehuviljoista päästään eroon, Laamanen uskoo.

Ensi kasvukaudella Konnunsuo tarjoaa heinänurmia pystyyn korjattavaksi noin 200 hehtaaria ja vielä seuraavalla kasvukaudella noin 258 hehtaaria.

– Olemme sitoutuneet Senaatti-kiinteistöjen kanssa siihen, että pidämme viljelykset luomu-statuksen alla siihen, kunnes lopetamme.

Konnunsuon vankila lopettaa toimintansa 31. joulukuuta 2011.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Meklarin ympärillä kävi kova kuhina, kun Helge Laamanen aloitti huutokaupan. Väkeä oli saapunut Konnunsuolle ympäri maakuntaa. Ja kun sääkin oli suotuisa vaikkakin vilpoinen, lähes kaikki kaupattavana ollut vaihtoi omistajaa.

Hän osti kaksi rottien syöttölaatikkoa.

Maitotonkkia oli pitkä rivi.

Huutokaupassa myytiin enimmäkseen vanhoja työkoneita ja laitteita.

Renkaita oli isoja ja pieniä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen