Lappeenrannan Hakaliin Tarmo-kauppa ja 70-paikkainen ravintola

Tyhjilleen jäänyt kiinteistö saa uutta yritystoimintaa. Rakentaminen ehti alkaa ennen virallisia lupia.

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Hakaliin Kontiontielle on tulossa Tarmo-lähikauppa, 70-paikkainen ravintola ja korjaamotoimintaa.

Muun muassa puusepänverstaana olleessa ja tyhjilleen jääneessä kiinteistössä aloitettiin jo jokin aika sitten rakennustyöt uuden liiketoiminnan aloittamiseksi.

Samalla tontilla jatkaa toimintaansa myös St1-tankkauspiste.

Tarmo-kaupan yrittäjäksi ja ravintoloitsijaksi on ryhtymässä lappeenrantalainen Teppo Tiainen. Korjaamobisneksestä alkaa huolehtia toinen yrittäjä.

Tiaisen mukaan ravintolaan on tulossa 70 asiakaspaikkaa sisälle ja lisäksi ulkoterassi. Toistaiseksi on vielä auki, tuleeko ravintolasta vain pub-tyyppinen pistäytymispaikka vai myös ruokaravintola.

Tiainen sanoo, että joitakin lupa-asioita on vielä kesken muun muassa palo- ja elintarvikeviranomaisten kanssa. Myös tontin omistaja Jorma Pakarinen sanoo, että ensi viikon lopulla on tarkemmin selvillä, milloin ja mitä toimintaa tontilla käynnistetään.

Joka tapauksessa Tarmo-lähikauppa avaa Tiaisen mukaan ovensa piakkoin.

– Uskoisin että jo tämän kuukauden puolella, hän sanoo.

Wihuri Oy Aarnion myyntipäällikön Reino Asikaisen mukaan on yrittäjän asia päättää milloin liiketoiminta alkaa.

Tontilla ehdittiin ryhtyä rakennustöihin jo ennen rakennusluvan saamista, minkä vuoksi rakennusvalvonta keskeytti luvattomat työt elokuun lopussa.

Rakennuslautakunta päätti syyskuun alussa pitää rakennuskiellon voimassa, kunnes tekninen lautakunta antaa luvan tontin omistajan hakemaan asemakaavasta poikkeamiseen.

Kaavasta poikkeaminen oli tarpeen, koska kaava salli tontille toimisto-, teollisuus- ja varastorakennusten rakentamisen, mutta ei ravintola- tai myymälätoimintaa.

Tekninen lautakunta hyväksyi kaavasta poikkeamisen syyskuun alussa, minkä myötä heltisi myös virallinen rakennuslupa 15. syyskuuta.

Lainvoiman lupa saa näinä päivinä.

Kaupunki edellyttää muun muassa, että sisäänajon tontille on tapahduttava Karjalantien puolelta, jotta uudesta liiketoiminnasta aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä lähellä olevalle asutukselle.

Kiinteistön naapurit ovat olleet huolissaan siitä, aiheuttaako ravintolatoiminta häiriötä ympäristölleen. Lisäksi heitä on huolettanut se, tuoko ravintola-asiakkaiden tupakointi bensanjakelupisteen lähellä joitakin riskejä.

Kukaan ei kuitenkaan ole tehnyt asiasta valitusta.

Tarmo Lähikauppias -ketju

Itsenäisten kauppiaiden päivittäistavarakauppaketju.

Ketjussa noin 200 kauppaa ympäri Suomea.

Taustalla myymälöiden tukkukauppana toimiva Wihuri Oy Aarnion omistama Metro-tukku.

Etelä-Karjalassa on ennestään Tarmo-kauppa Lemin Huttulassa.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara