Ruokolahden kouluverkosta lisäselvityksiä kunnanhallitukselle

Kouluverkkoasiaa käsitellään uudemman kerran ensi viikon tiistaina. Siihen mennessä pitää saada laskelmat säästöistä, jos Huhtasenkylän koulu lopetetaan.

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Ruokolahden kunnanhallitus jätti tiistaina kunnan kouluverkon supistamisesityksen pöydälle. Asiaa käsitellään seuraavan kerran ensi viikon tiistaina pidettävässä kokouksessa.

– Halusimme asiaan lisäselvityksiä muun muassa säästöjen osalta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Esko Ijäs (sd.) kertoo.

KUNNANJOHTAJA Vesa Jäppinen esitti tiistaiselle kokoukselle kouluverkon supistamista Puntalan koululla. Tämä olisi tiennyt jatkossa noin 144 000 euron vuosittaista säästöä.

– Huhtasenkylän koulun lakkauttamisesta ei ole tehty samanlaista säästölaskelmaa. Haluamme ne laskelmat ennen kuin otamme hallituksessa kantaa siihen kumpi kouluista säilyy ja kumpi lakkautetaan. Lopullinen päätösvalta asiassa on tietysti kunnanvaltuustolla, Ijäs sanoo.

Kunnanvaltuuston syyskuussa pidetyssä seminaarissa päädyttiin periaatteeseen, jonka mukaan jompi kumpi, Puntalan tai Huhtasenkylän koulu, lakkautetaan.

– Seminaarissa ei otettu kantaa siihen kumpi jää, Ijäs painottaa.

PUNTALAN koulussa on luokilla 1-6 kaikkiaan 47 oppilasta. Huhtasenkylässä oppilaita on kolmisenkymmentä. Molemmissa kouluissa on kolme opettajaa. Esiopetusta annetaan vain Huhtasenkylän koululla.

Puntalan koulunjohtaja Satu Albertsson kuvaili koulun oppilaiden ja henkilökunnan tuntoja tiistaina ennen kunnanhallituksen kokousta odottavan pelokkaiksi. Kaikilla on huoli oman koulun säilymisestä.

– Yhdistettävien koulujen oppilaat mahtuisivat kumpaan tahansa kouluun. On totta, että Huhtasenkylässä opetustilat ovat suuremmat kuin meillä, Albertsson sanoo.

Puntalan koulun 47 oppilaasta vain viisi ei ole koulukuljetusten piirissä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen