Categories
Artikkelit

Suomen Kerta aikoo ostaa koko Iskote-talon

Imatran kaupungista ratkaisu olisi mieluisa. Pitää vain löytää sopiva miljoonaluku.

IMATRA. Suomen Kerta Oy suunnittelee ostavansa Imatran kaupungilta koko Iskote-talon.

– Tarjous on tarkoitus jättää vielä tämän vuoden puolella. Rahoitus ja hinta pitää tietysti saada kohdalleen, toteaa Suomen Kerran toimitusjohtaja Kalle Huikko.

Suomen Kerta neuvottelee tilojen ostosta parhaillaan kaupungin kanssa. Kaupunki suhtautuu ajatukseen myönteisesti ja odottaa nyt Suomen Kerran tarjousta.

– Kaupungin kannalta koko talon myynti olisi helpoin ja selkein ratkaisu. Silloin taloa ei tarvitsisi välttämättä yhtiöittää. Kaupunki myisi rakennuksen ja vuokraisi tontin, toteaa kaupungin tilahallintapäällikkö Markku Salo.

SALO ei kommentoi vielä talon myyntihintaa.

– Käypää hintaa on vaikea sanoa. Miljoonista kuitenkin puhutaan.

Huikko toteaa, että Suomen Kerta on valmis maksamaan kiinteistöstä markkinahinnan.

Imatran kaupunki osti entisen Valcon kuvaputkitehtaan Valmetilta vuonna 1985. Kauppahinta oli 25 miljoonaa markkaa.

Nykyrahaksi muutettuna alkuperäinen myyntihinta on reilut neljä miljoonaa euroa.

– Se on ilman muuta yläkanttiin. Kiinteistö on kulunut ja käytetty, ja taloudellinen tilanne on tämä mikä on, Huikko sanoo.

SALO toteaa, että Iskote-talon käyttöaste on kohtuullinen ja rakennus on kohtuullisessa kunnossa. Rakennuksen huoneistoala on noin 28 500 neliötä. Vuokralaisia talossa on kolmisenkymmentä. Suomen Kerran käytössä on tiloista vajaa puolet.

– Jos yrityksemme jatkaa kasvuaan, eivät nykytilat pitkälle riitä. Omat tilat ovat hyvä selkänoja selvitä myös tulevista lamoista, Huikko toteaa.

IMATRAN kaupunki on valmistellut alkuvuodesta asti Iskote-talon yhtiöittämistä. Talosta on ollut tarkoitus muodostaa kiinteistöosakeyhtiö, jonka osakkaiksi vuokralaiset olisivat voineet tulla lunastamalla toimitilojaan.

– Kaupunki ei edistä yhtiöittämistä ennen kuin tämä polku on katsottu loppuun, kertoo Salo.

Iskote-talon vuotuiset ylläpitokustannukset ovat Salon mukaan reilut miljoona euroa. Tuotot ovat olleet jonkin verran kuluja suuremmat.

Kirjoittaja:
Minna Mäkinen