Kisapuiston harjoitushallin rahoituspohja varmistui

Yksityisen harjoitus-jäähallin rakennustyöt alkavat vielä tämän vuoden puolella. Halli pyritään saamaan käyttökuntoon jo elokuuksi.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Jääkiekkojuniorien ja taitoluistelijoiden harjoitusolosuhteisiin on tulossa merkittävä parannus Lappeenrannassa ensi syksystä alkaen. Kisapuistoon kaavaillun yksityisen harjoitusjäähallin rahoituspohja on varmistunut ja jäähallin rakennustyöt pyritään aloittamaan vielä tämän vuoden puolella.

– Alkavalla viikolla käydään viimeiset väännöt kahden kilpailevan rakennustarjouksen kanssa vielä. Halliprojektiin on saatu riittävä yksityinen rahoituspohja ja lainapuoli on myös varmistunut, kertoo hallihanketta ajavan Lappeenrannan Harrastus- ja Nuorisojäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Toivola.

Kisapuiston yksityinen harjoitusjäähalli sai viime keväänä päätöksen opetusministeriön 600 000 euron valtionavusta. Lappeenrannan kaupunki on tukemassa hallia 15 vuoden ajan ostamalla vuosittain hallista harjoitusvuoroja 250 000 eurolla.

Yksityisiltä kerättävää osakepääomaa hallin oli määrä saada saman verran kuin valtionapua eli 600 000 euroa.

– Sen verran on saatu kokoon. Vielä tässä vaiheessa yksityiset sijoittajat eivät kuitenkaan halua tulla julkisuuteen, Pekka Toivola kertoo.

Halliprojektin tarvitsemasta lainarahasta ja rakennuskustannuksista on neuvoteltu pitkään. Pankkilainat ovat Toivolan mukaan nyt järjestyksessä ja rakennuskustannuksia on pystytty talouslaman ansiosta hieman karsimaan alkuperäisestä arviosta.

Alkuperäisen arvion mukaan harjoitusjäähallin kustannuksiksi arvioitiin 3.5–4 miljoonaa euroa.

– Tavoitteena on nyt puristaa kustannukset vielä viimeisissä neuvotteluissa 3.1–3.2 miljoonaan. Sen verran yrittäjät ovat karsineet hinnoistaan ja onhan tässä tehty hieman tarkistuksia hallin rakennusmateriaaleihinkin, Toivola kertoo.

– Rakennustöiden aloittaminen edellyttää vielä toimenpidelupaa, mutta sen saaminen ei pitäisi viedä paria viikkoa kauempaa.

Jos Kisapuiston harjoitusjäähallin rakennustöihin päästään vielä joulukuun puolella, tavoitteena on saada halli käyttökuntoon jo elokuuksi.

– Se olisi hyvä ajankohta, kun kausi on juuri alkamassa. Hallin käyttäjäkuntahan meillä on valmiina. Kaupungin tuesta on päätös ja varsinainen sopimus neuvotellaan siihen mennessä kun halli valmistuu, Toivola suunnittelee.

Harjoitusjäähalli rakennetaan Kisapuiston Alakylän puoleiseen päätyyn. Halliin tulee kaksi kaukaloa, pienet katsomot, pukuhuoneet, suihkut ja pieni kahvio. Mallia harjoitusjäähalliin on Pekka Toivolan mukaan haettu eniten Helsingin Palloheinän ja Siilinjärven kaksikaukaloisista harjoitushalleista.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen