Imatra edistää osallistumista

Kaupunki on saanut kymmenkunta sähköistä kuntalaisaloitetta. Useimmat niistä ovat koskeneet tekniselle toimelle kuuluvia asioita.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Imatralaisilla on kuukauden päivät ollut mahdollisuus tehdä kaupungille kuntalaisaloitteita myös sähköisesti.

Osallistumisen uusi avaus on kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikön Leena Peura-Kuuselan mukaan tuottanut tähän mennessä kymmenkunta nettialoitetta.

– Useimmat niistä ovat koskeneet teknisen toimen aluetta, kuten teitä ja muita ihmisten arkielämää lähellä olevia asioita, Peura-Kuusela kertoo.

KAUPUNGIN kirjaamo vastaanottaa sähköisen aloitteen samalla tapaa kuin paperilla tuodun aloitteen. Aloite saa diaarinumeron, jonka kirjaamo ilmoittaa paluupostissa lähettäjän sähköpostiin asian etenemisen seuraamista varten. Vastaus kerrotaan samaa reittiä sen jälkeen, kun aloite on tullut kaupungilla loppuun käsitellyksi.

Turvallisuussyistä sähköisen aloitteen jättäjän ei kannata kirjoittaa nettilomakkeelle itsestään liian tarkkoja tietoja, kuten henkilötunnusta.

– Eivät ne tiedot sieltä mihinkään karkaa, mutta omalla vastuulla verkossa liikutaan, Peura-Kuusela muistuttaa.

UUSILLE osallistumissivuille ja laajemmin verkkoasiointisivuille pääsee Imatran kaupungin etusivulla olevista linkeistä. Sieltä avautuvat kuntalaisaloitelomake sekä mahdolliset kaupunkilaisille suunnatut sähköiset kyselyt.

Heti alkuun sähköisesti tehtiin kaupunginkirjaston käyttäjäkysely.

Tällä hetkellä osallistumissivuilla ei ole uusia kyselyjä menossa.

Uutena sähköisenä palveluna verkkoasiointiin on avautunut muun muassa Imatran työväenopistoon ilmoittautuminen.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen