Imatran tekninen toimi pilkotaan kahtia

Imatran sosiaali- ja terveystoimelta sekä sivistystoimelta odotetaan selkeitä rakennemuutos-ehdotuksia ensi vuoden aikana. Henkilökunnan toivotaan suosivan palkattomia lomia ja kesälomien keskittämistä heinäkuulle.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran toimialojen seuraava rakennemuutos käynnistyy teknisestä toimesta. Kaupunginhallitus päätti maanantaina pilkkoa nykyisen teknisen toimen kahtia.

Jatkossa kaupunkisuunnittelusta vastaa Kaupunkisuunnittelut vastuualue ja rakentamisesta sekä ylläpidosta vastaa jatkossa Tekniset palvelut -toimiala. Näiden muutosten suunnittelu on aloitettava välittömästi.

Tuottaja-tilaaja mallin uskotaan selkeyttävän toimintoja ja mahdollistavan henkilösäästöjen saannin. Konsernin ylin johto päättää, mitä teknisiä palveluja järjestetään ja millä resursseilla palvelut järjestetään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anu Urpalaisen mukaan kaupunginhallitus ohjaa ja valvoo rakennemuutosten toteuttamista kaikilla toimialoilla.

– Asiat valmistellaan yhdessä kaikkien henkilöstöryhmien kanssa. Tavoitteemme on saada palvelurakenne vastaaman kaupunkilaisten tarpeita ja määrää.

Sosiaali- ja terveystoimen rakenneuudistus sekä sivistystoimen rakenneuudistus käynnistyvät nekin. Sosiaali- ja terveystoimen on valmisteltava omat esityksensä kaupunginhallitukselle ensi vuoden kesäkuun ja sivistystoimen joulukuun loppuun mennessä.

MUUTOSTEN tavoitteena on saada kaupungille pysyviä säästöjä sekä pienentää erityisesti henkilöstömenoja. Jo ensi vuodelle tavoitellaan henkilöstömenoissa miljoonan euron säästöä.

Miljoonan euron säästöön aiotaan päästä kannustamalla henkilöstöä pitämään vapaaehtoisia virkavapaita ja työlomia. Näiden kontolle on laskettu 500 000 euron säästö. Työaikajärjestelyillä sekä tuottavuutta ja tehokkuutta lisäämällä haetaan 300 000 euron säästöä. Toiveena on myös, että työhyvinvoinnin paranemisen kautta saadaan sairauskuluihin 200 000 euron alenema.

Myös kesälomien keskittämistä heinäkuulle suositellaan.

Yhtään virkaa tai tointa ei saa jatkossa täyttää ennen kuin asia on käsitelty kaupungin johtoryhmässä, myös yli kuukauden sijaisuuksiin tarvitaan henkilöstöhallinnon täyttölupa.

KAUPUNGIN henkilöstöstä suuri joukko saavuttaa eläkeiän lähimmän viiden vuoden kuluessa. Vakituisesta henkilöstöstä eläkkeelle jää vuoteen 2016 mennessä liki 300 henkilöä, vajaat 50 henkilöä vuosittain.

Samaan aikaan kaupungin väestömäärän ennakoidaan laskevan edelleen varsin jyrkästi. Tilastokeskuksen tämän vuoden väestöennusteen mukaan Imatran väkiluvun ennustetaan laskevan vuodesta 2010 vuoteen 2020 lähes 1 500 asukkaalla. Samaan aikaan nuorten osuus vähenee ja yli 75-vuotiaiden kasvaa.

Teknisessä toimessa eläkeikä täyttyy ensi vuonna kahdeksalla henkilöllä ja vuoteen 2018 mennessä 71 henkilöllä, yli kolmanneksella toimialan kokonaisvahvuudesta.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Imatran kaupungin uusin rakennemuutosrumba aloitetaan teknisestä toimesta, joka aiotaan pilkkoa kahtia.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen