Kaupunki otti uuden jatkoajan Huhtiniemen hallipäätöksessä

Halliyrittäjä oli valmistautunut aloittamaan perustusten rakentamisen tiistaina. Rakentajien tulo peruttiin.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginhallitus istuu keskiviikkona ylimääräisen kokouksen päättääkseen Huhtiniemen monitoimihallin rakentamisesta.

Kaupunginhallitus jätti maanantaina virkamiesten ja halliyrittäjän neuvotteleman sopimuksen äänestyksen jälkeen pöydälle. Ratkaisu tuli äänin 11-4.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Torniaisen (kesk.) mukaan hallin tarpeellisuudesta vallitsee yksimielisyys.

Lisäneuvottelut koskevat harjoitusvuoroja, joita kaupunki on sitoutumassa vuokraamaan hallista 72 000 euron vuosihinnalla 15 vuoden ajan.

– Lisäneuvotteluissa keskustellaan harjoitusvuorojen kellonajoista. Selvitetään, että onko niissä harjoitusvuoroissa vielä tarkastettavaa, mitkä on merkitty alkamaan kello 16. Siis, että olisiko kello 17 joukkueille parempi. Torniainen sanoo.

Hallia puuhaavan Etelä-Karjalan Liikuntakeskus Oy:n Tommi Naakka odotti jo vihreää valoa rakennustöille.

– Peruutin juuri kaivurin tulon. Hiekkakuormankin piti tulla tiistaina. Rakennustarkastajalle pitää vielä soittaa, että ei tarvitse vaivautua paikalle, kun ei ole mitään katsottavaa, Naakka sanoo.

– 12 kuukautta on nyt neuvoteltu. Aika pienistä asioista tuntuu päätös jäävän kiinni. NST:llä on jo nyt meillä kaksi vuoroa kello 16.

Lopullisella päätöksellä on kiire. Hallille myönnetty valtiontuki raukeaa, jos rakentaminen ei ala tämän vuoden puolella.

– Perustusten pitää olla olemassa ennen vuodenvaihdetta. Kovin montaa päivää meille ei enää jää, Naakka sanoo.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Uuden monitoimihallin käyttäjiksi on tarjolla pääosin salibandyväkeä. Valmistuessaan halli palvelisi yhtä lailla koripallon ja lentopallon harrastajia. Seinien sisälle on suunniteltu myös pesäpallon lyöntipaikkaa.

Kaupungille esitetyt harjoitusvuorot

Maanantaina klo 16-18

Tiistaina klo 16-18

Keskiviikkona klo 17-18*

Torstaina klo 20-22

Perjantaina klo 19-21*

Lisäksi neljä tuntia arkisin aamupäivien aikana ja kuusi tuntia viikonloppuisin*, joiden tarkemmista kellonajoista sovitaan kausittain erikseen

*) Maanantain viime hetken neuvottelujen tuomat muutokset kaupunginhallituksen käsittelemään esitykseen. Alkuperäiset ke 16-18, pe 16-18 ja viikonloppuisin viisi tuntia.

Lähde: Lappeenrannan kaupunki

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen