Rautjärven yritystoiminnan katsottava ulospäin

Uusien yritysten perustaminen haaste Rautjärvellä.

ANSSI KEMPPINEN

RAUTJÄRVI. Rautjärven uuden yritystoiminnan pitäisi löytää markkinoita alueen ulkopuoleltakin. Uuden yritystoiminnan tuotteet valmistettaisiin paikkakunnalla, mutta asiakkaita voisi etsiä muualta tai kunnassa piipahtavilta turisteilta ja ohikulkijoilta.

Rautjärven yritystoiminnan aktivoimishankkeen mukaan uusia aloja voisivat olla esimerkiksi ict-palvelut, teollisuuden alihankinta, matkailupalvelut tai kunnan ulkoistamat hoivapalvelut.

Aktivointihanke kuuluu Simpeleen elinkeinotoiminnan kehittämisohjelmaan ja sen toteutti Hermia Yrityskehitys. Hanke päättyi joulukuussa.

Hankkeessa etsittiin Rautjärven nykyisistä yrityksistä kehittämiskohteita ja annettiin apua niiden toteuttamiseen.

Hermia Yrityskehitys muun muassa selvitti yritysten internet-kaupankäyntiä, etsi yrityksille uusia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita sekä kehitti uusia toimintajärjestelmiä. Uusia yrityksiä varten konsultit tekivät laskelmia ja liiketoimintasuunnitelmia.

Kehittämiseen osallistui kaikkiaan 26 rautjärveläistä yritystä.

Suurimpana haasteena Yrityskehityksen konsultit pitivät uusien yritysten perustamista Rautjärvelle.

– Kunnan asukkaat ovat perinteisesti toimineet työntekijöinä, jolloin yrittäjyyteen liittyvä riski voi tuntua suurelta. Potentiaalia kunnassa yrittämiseen kuitenkin olisi kunnan oman väestökannan ostovolyymin rajallisuudesta huolimatta, hankkeen projektipäällikkö Tuomo Honkamäki Hermia Yrityskehitys Oy:stä kertoo.

Simpeleen elinkeinotoiminnan kehittämisohjelma alkoi viime vuoden marraskuussa ja se päättyy tämän vuoden lopussa. Mukana on viisi eri hanketta.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen