SaiPan hyvät otteet voivat kirkastaa myös talouden

SaiPa porskuttaa jääkiekon SM-liigan kuntopuntarin nelosena. Yleisötulot muodostavat noin kaksi kolmasosaa liigaseuran tulovirrasta.

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan suurin yleisöjoukkue SaiPa suuntaa uuteen vuoteen hyvässä vireessä. SaiPan lokakuinen tappioputki näkyi alle 3 000 katsojan yleisömäärinä, mutta vuoden päätöstä kohti parantuneet peliotteet houkuttivat vuoden viimeiseen jääkiekon SM-liigan kotiotteluun Pelicansia vastaan jo yli 3 700 jännäriä.

– Olemme yleisötuloissa tällä hetkellä vähän alle budjetoidun, mutta emme ollenkaan niin pahasti, etteikö se voisi vielä kääntyä plusmerkkiseksi loppukauden aikana, SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen sanoo.

SaiPa pelaa tammikuussa kuusi kotiottelua, joihin se suuntaa viiden kotivoiton putkessa. SM-liigan kymmenen ottelun kuntopuntarissa SaiPa on jo neljäntenä.

Joukkueiden voitokkaat peliesitykset näkyvät yleisömäärissä usein pienellä viiveellä, joten SaiPalla on tammikuussa tilaisuus kirkastaa myös taloudellista tulostaan.

– Karrikoiden voi sanoa, että yhteistyökumppanit, pääsyliput ja ravintolamyynti kattavat kukin kolmasosan tulovirrasta, eli yleisötulot ja oheismyynti ovat meillä todella merkittävässä osassa, Sami Koikkalainen kertoo.

– Toivottavasti yleisö saapuu kannustamaan joukkuetta. Pelillinen taso on ollut jo kauan hyvä.

Korisliigassa Lappeenrannan NMKY on jättänyt synkimmät ajat monella tapaa kauas taakseen. Joukkueen viime kaudella kokemat muutaman sadan katsojan kotiottelut ovat niin ikään historiaa.

Paikallisotteluissa Kouvoja ja KTP:tä vastaan Namika on houkuttanut urheilutalolle yli 800 silmäparia.

Lappeenranta on tällä hetkellä naisten salibandyn pääkaupunki, jos mittareina käytetään paitsi liigan sarjataulukkoa myös yleisötilastoa.

NST:n ottelut ovat keränneet liki kaksi kertaa enemmän yleisöä kuin naisten liigan toiseksi paras yleisöjoukkue Porvoon Salibandyseura, jonka kotiotteluita seuraa keskimäärin 173 ihmistä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/TUULI TRUHPONEN

SaiPa kerää kotiotteluihinsa vuodesta toiseen reilusti yli 3 000 katsojaa. Viime vuonna joukkueen katsojakeskiarvo oli 3 437.

Katsojakeskiarvot syyskaudella

SaiPa 3314

LrNMKY 646

NST miehet 361

NST naiset 301

Catz 254

RB-93 ja Veiterä ei tilastoja

Lähteet: SM-liiga.fi, salibandyliiga.fi, basket.fi

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen