Categories
Artikkelit

Jääkausi venyy Imatralla

Matti VeijalainenIMATRAN kaupunki asettaa työryhmän valmistelemaan uuden jäähallin tuotteistamista. Kahden kaukalon hallin perustuote on liikunta- ja nuorisopalvelujen päällikön Teijo Kytösalmen papereissa noin 6 000 tuntia jääaikaa vuodessa. Tunneissa jääkausi pitenee 50 prosentilla. Vanhaa Vuoksenniskan hallia on myyty 4 000 tuntia vuodessa.Laskennallisena uuden hallin tuntikeskihintana käyttötaloussuunnittelussa pidetään 50 euroa. Se on vanhan hallin keskihintaa huomattavasti korkeampi taksa. Kytösalmi kuitenkin korostaa, että viisikymppiä on tässä vaiheessa vain Jääkiekkoliiton halliasiantuntijoiden kanssa konsultoitu aihiohinta.- Tarkemmin poliitikkojen on päätettävä taksat ensi vuoden budjettikäsittelyssä, jos tavoite on ottaa halli käyttöön syksyllä 2011.KYTÖSALMI ennakoi uuden hallin markkinoinnissa työläimmäksi tehtäväksi päiväs-ajan tuntien myyntiä. Päivässä on reikiä nykyisessäkin hallissa, vaikka iltatunnit ovat olleet kysyttyjä puolen yön korvassa päättyviin lepakkovuoroihin asti. Markkinaympäristöön on lisäksi tulossa merkitseviä muutoksia, koska uutta katettua jääliikuntatilaa on suunnitteilla myös muualle maakuntaan.- Siitä tulee haasteellinen tilanne kaikille, niin meille kuin alueen muillekin toimijoille, Kytösalmi näkee.Erikseen päätetään, tuleeko uuteen jäähalliin kaksihintajärjestelmä. Vanhassa hallissa ulkopaikkakuntalaiset käyttäjät ovat maksaneet jääajastaan tuplataksan.KUVATEKSTIAreena Arkkitehdit OyImatran uuden jäähallin on määrä avautua Ukonniemeen jääkaudeksi 2011-2012.

Matti Veijalainen

Kirjoittaja: