Katuja ja valoja kunnostetaan

Lappeenrannassa rakennetaan uusia liikenneväyliä ja saneerataan ulkovalaistusta tänä vuonna 1,6 miljoonalla eurolla. Keskeneräisiin katuihin menee 1,1 miljoonaa.

Helena Rissanen

LAPPEENRANTA. Lappeenkadun saneeraaminen liikenneympyrän ja Armilankadun välillä ja Hanhijärvenkadun aloitus vievät tänä vuonna 530 000 euroa.

Summa sisältyy Lappeenrannan teknisen lautakunnan keskiviikkona hyväksymään liikenneväylien työohjelmaan, jossa katutöihin on varattu yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Uusille alueille rakennetaan väyliä 440 000 eurolla. Lauritsalan Kartanonpellon uudelle kaava-alueelle rakennetaan katu ja Myllymäen Ojala—Tuomela-alueen toteuttaminen aloitetaan Hanhijärvenkadun rakentamisella Kotimäenkadulle asti sekä Kotimäenkadun, Talinkadun ja Ihantalankadun rakentamisella

Muihin liikennekohteisiin on varattu 380 000 euroa. Rahalla parannetaan muun muassa liikenneturvallisuutta, tehdään katuviherrakentamista ja suunnitellaan Pallonkatua ja Upseeritietä sekä kaksoisraiteen vaatimia rakenteita.

KESKENERÄISTEN katujen valmiiksi saattamiseen on Lappeenrannassa varattu tälle vuodelle 1,1 miljoonaa euroa. Rakentamiskohteet on valittu eri puolilta kaupunkia.

Kuntaliitoksen jälkimainingeissa työohjelmassa on Joutsenon Energia Oy:n arvoon liittyviä investointeja 400 000 euroa. Siitä 300 000 euroa käytetään vesihuollon, valaistuksen ja katurakenteiden uusimiseen Ahvenlammen kaupunginosan Kuusiston alueen kaduilla.

Loput 100 000 käytetään keskuskadun ja yleisten alueiden kunnostamisen suunniteluun ja töiden aloittamiseen.

Suunnittelu kohdistuu Saimaantiehen ja Keskuskatuun, ja se tehdään yhteistyössä Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen kanssa.

ULKOVALAISTUKSEN saneeraamiseen käytetään Lappeenrannassa tänä vuonna 250 000 euroa.

Elohopeahöyrylamppuvalaisimia uusitaan Simolantiellä, Lappeenkadulla ja Vanhalla Viipurintiellä 27 000 eurolla.

Työohjelmassa on kaksi uudiskohdetta.

Suolavuorentien pään linja-autojen kääntöpaikalle Kanavansuulla ja Joutsenon Korvenkeskuksessa Laastitielle rakennetaan valaistus tänä vuonna.

Vanhanpuiston radan sivua myötäilevän raitin valaistuksen uusimiseen menee 7 000 euroa.

Keskeneräisiä vanhojen alueiden saneerauskohteita tehdään valmiiksi Hartikkalassa Saukon- ja Vesikonpolulla sekä Vanhalla Happotiellä Tyysterniemellä.

Vanhojen alueiden ulkovalaistuksen uusintaan on tarkoitus käyttää 126 000 euroa. Merkittävin kohde on Lauritsalan keskustassa Hallituskadun ja Itsenäisyydenkadun valaistusten osittainen uusiminen.

KUVATEKSTI

Es-arkisto/Pekka Hölkki

Lappeenrannassa saneerataan tänä vuonna ulkovalaistusta 250 000 eurolla.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen