Categories
Artikkelit

Korvenkylässä tunteet kuumina

Kyläyhdistys tuomitsee terveyspalveluiden alasajon. Terveyspalveluiden säilyttämistä vaativassa adressissa on jo yli 300 nimeä.

LAPPEENRANTA. Terveyspalvelujen saatavuus ja laajuus on kuuma puheenaihe Lappeenrannan Korvenkylässä paukkupakkasillakin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri lopetti vuoden vaihteessa lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanoton aikuisväestöltä Korvenkylän neuvolassa. Toisena pohdinnan aiheena on ollut lääkärin iltapäivystyspalvelun saaminen Imatralta Honkaharjusta.

Korvenkylän ja Rauhan alueella toimiva Korvenrauhan kyläyhdistys tuomitsee jyrkästi sote-piirin toteuttaman Korvenkylän palveluiden alasajon.

– SAIRAANHOITAJAN ja lääkärin vastaanoton loppuminen vie lähiterveyspalvelut suurimmassa tarpeessa olevien ihmisten ulottuvilta. Heikoimpien ja säännöllisimmin avuntarpeessa olevien kaupunkilaisten palveluiden siirtämistä kauemmaksi on mahdotonta hyväksyä, kyläyhdistys toteaa julkilausumassaan.

Kyläyhdistyksen puheenjohtajan Antti Armisen mukaan terveyspalvelujen saatavuus on nyt todellinen puheen- ja huolenaihe Korvenkylän alueella. Armisen mielestä Korvenkylän 1 800 asukkaan taajama ansaitsee omat peruspalvelunsa.

– Vastaanoton lakkauttamisen perustelut ovat kestämättömiä: resurssipula ajanvarausvastaanotossa ja neuvolan riittämättömät toimitilat. Molemmat ovat ratkaistavissa.

KORVENKYLÄN terveyspalveluiden säilyttämistä vaaditaan myös kuntalaisadressilla. Adressissa on tällä hetkellä runsaat 300 allekirjoittajaa.

Lappeenrannan valtuustossa vaikuttava Riitta Munnukka (kesk.) on ensimmäinen, joka Korvenkylän apteekissa olevaan adressiin on nimensä laittanut. Adressiin voi kirjoittaa nimensä myös Karjalan Portissa.

Munnukka, vaikka ei asukaan Korvenkylässä, on huolissaan alueen sekä samalla koko entisen Joutsenon kaupungin alueelle jäädyistä kunnallisista sekä sote-piirille siirtyneistä sosiaali- ja terveysalan palveluista.

– Eihän tämä kovin hyvältä näytä, Munnukka sanoo.

Korvenkyläläisten adressi jätetään päättäjille 22. helmikuuta Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä.

Munnukan mielestä korvenkyläläisten tulee saada lääkärien iltapäivystyspalvelut jatkossakin Imatralta Honkaharjusta. Aivan kuten tähänkin saakka.

– Joutsenon kaupungin ja Imatran kaupungin välistä sopimusta ei ole irtisanottu. Sopimus siirtyi kuntaliitoksen myötä Lappeenrannan kaupungille ja nyt tämän vuoden alusta sote-piirille.

KUVATEKSTI

Tenho Tiilikainen

Korvenkylällä on noustu vastustamaan sote-piirin päätöstä heikentää alueen terveyspalveluja. Riitta Munnukan aloittamassa adressissa on jo yli 300 allekirjoitusta.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen