Skinnarilan metsään tulossa monipuolinen virkistysalue

Tervahaudanpuistoon suunnitellaan muun muassa uimarantaa, frisbeegolfrataa ja rantalentopallokenttiä. Rahoitukseen osallistuu kaupungin lisäksi muun muassa yliopisto.

Johanna Sjöholm

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Skinnarilaan on suunnitteilla monipuolinen puistoalue. Teknillisen yliopiston ja Tervahaudanlahden väliselle neljän hehtaarin laajuiselle metsäalueelle kaavaillaan muun muassa uimarantaa, rantalentopallokenttiä, esiintymislavaa ja frisbeegolfrataa.

Talvella alueella olisi luistelualue ja pulkkamäki.

Vaikka alueelle visioidaan monenlaista toimintoa, suunnittelun lähtökohtana on ollut säilyttää puisto mahdollisimman luonnontilaisena.

– Tavoite on saada alue näyttämään nykyistä hoidetummalta ja huolitellummalta, vastaava hortonomi Hannu Tolonen Lappeenrannan kaupungilta kertoo.

Tervahaudanpuiston suunnitelma on osa Skinnarilan kampuksen aluesuunnitteluprojektia.

MUKANA Tervahaudanpuiston suunnittelussa ovat olleet kaupungin lisäksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Technopolis ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö (Loas). Puistoa ei kuitenkaan suunnitella vain opiskelijoille, vaan sitä saisivat käyttää halukkaat. Frisbeegolfradan ynnä muiden käyttö olisi ilmaista.

Tervahaudanpuiston kustannusarvio on noin 250 000 euroa. Yliopisto, Technopolis ja Loas ovat luvanneet osallistua rahoitukseen esimerkiksi materiaalihankinnoissa.

– He voivat esimerkiksi etsiä sponsoreita grillien hankkimiseen ja muuta vastaavaa.

Tolosen mukaan kaupunki yrittää etsiä muillekin hankkeilleen vaihtoehtoisia rahoittajia.

– Keskustaan Armilankadun ja Lappeenkadun kulmaan on suunnitteilla puisto, jonka materiaalikustannuksiin Rotaryklubi on luvannut osallistua. He hoitaisivat myös puiston vuosittaisen peruskunnossapidon.

LAPPEENRANNAN tekninen lautakunta jätti Tervahaudanpuiston kehittämissuunnitelman keskiviikkoisessa kokouksessaan vielä pöydälle.

Tolosen mukaan hankkeelle pyritään saamaan pieni rahasiivu jo tämän vuoden ympäristörakentamisbudjetista.

Jos rahaa saadaan, rakentaminen aloitetaan tänä kesänä. Tolosen mukaan ensimmäisenä on tarkoitus avata yliopiston ruokalalta näkymä Saimaalle ja raivata puistokäytävä Skinnarilankadulta rantaan.

Myös piknikalueen rakentaminen voitaisiin aloittaa tänä kesänä.

– Koko puisto on toivottavasti valmis kahdessa tai kolmessa vuodessa.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm