Categories
Artikkelit

Viipurilaismatkatoimisto avasi lentokentällä

Bussiliikenne Pietarista Viipurin kautta Lappeenrannan lentokentälle alkaa virallisesti helmikuussa.

Outi Salovaara

LAPPEENRANTA. Viipurilainen Art Vyborg Travel -matkatoimisto on avannut toimiston Lappeenrannan lentokentällä palvellakseen Viipurista ja Pietarin seudulta tulevia asiakkaitaan.

Yhtiöllä on sopimus Air Balticin Lappeenrannasta Baltiaan suuntautuvien lentojen myymisestä Viipurin seudulla. Lisäksi yhtiö neuvottelee vastaavan sopimuksen tekemisestä halpalentoyhtiö Ryanairin kanssa, joka aloittaa maaliskuussa Lappeenrannasta Saksaan suuntautuvat lennot.

— Jo nyt Venäjällä on paljon kiinnostusta Lappeenrannan lentoihin, sanoo Art Vyborg Travelin toimitusjohtaja Roman Galijev.

Hänen mukaansa markkinointityö Venäjän puolella jatkuu uusien asiakkaiden houkuttamiseksi.

ART VYBORG Travel aloittaa helmikuun 25. päivänä säännöllisen bussiliikenteen välillä Pietari—Viipuri–Lappeenranta. Toistaiseksi yhtiö on järjestänyt liittymäkuljetuksia koemielessä.

Bussikuljetukset järjestetään niin, että Air Balticin lennoille haluavat pietarilaiset ja viipurilaiset ehtivät ajoissa Lappeenrannan lentokentälle.

Galijevin mukaan lippujen hinnat pidetään edullisina. Matka Pietarista Lappeenrantaan maksaa noin 20 euroa ja Viipurista Lappeenrantaan 13 euroa. Mikäli bussit eivät täyty lentomatkustajista, kyytiin otetaan myös muita matkustajia.

Aluksi Pietari—Viipuri—Lappeenranta-väliä ajetaan 12-paikkaisella bussilla, mutta myöhemmin on mahdollista siirtyä 40-paikkaiseen kulkupeliin.

ART VYBORG Travel on perustanut Lappeenrannan-toimintojaan varten Art Fin Tour Oy:n, jonka toimitusjohtaja on suomen kielen taitoinen Svetlana Mitjukevitsh. Hän on aiemmin työskennellyt muun maussa hotelli Druzhban johtajana Viipurissa.

Mitjukevitsh on koko viikon töissä Lappeenrannassa, ja Galijev lupaa olla paikalla tiistaisin ja torstaisin.

GALIJEVIN mukaan Art Vyborg Travelin tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa toimintaansa esimerkiksi kokoamalla erilaisia matkapaketteja Lappeenrannan ja Imatran seudun kohteisiin venäläisturisteille.

Art Vyborg Travel on myös kiinnostunut Lappeenrantaan lentäen saapuvien keskieurooppalaisten turistien houkuttelemisesta vaikkapa kanavaristeilyn kautta Venäjälle.

— Lappeenrannan-lennot voivat hyödyttää elinkeinoelämää molemmin puolin rajaa. Lappeenrannasta tulee ikkuna Eurooppaan, hymyilee Galijev.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Roman Galijev ja Svetlana Mitjukevitsh ovat tyytyväisiä ystävälliseen vastaanottoon Lappeenrannassa. Myös Galijevin vaimo Rosa osallistuu matkatoimiston työhön.

Roman Galijev ja Svetlana Mitjukevitsh (etualalla) ovat tyytyväisiä ystävälliseen vastaanottoon Lappeenrannassa. Myös Galijevin vaimo Rosa osallistuu matkatoimiston työhön.

Art Vyborg

Travel -yhtiö

Perustettu Viipurissa 1993.

Perusti toimiston Art Kruis -nimellä Pietariin 1998.

Järjestää venäläisturisteille risteilyjä Saimaan kanavalle sekä pakettimatkoja mm. Viipuriin, Pietariin, Tallinnaan, Lappiin ja Lappeenrantaan.

Järjestää myös juna- ja lentoliput sekä viisumit.

Työntekijöitä yhteensä 14.

Toimitusjohtaja Roman Galijev.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara