Vanha golfklubi puretaan uuden tieltä Kahilanniemessä

Golden Swing lunastaa klubin tontin Oka Oy:ltä, jos kaavamuutos vahvistetaan. Rakennusoikeus alueella ei lisäänny, vaan tilaa lohkaistaan asuinrakennuksilta.

Vesa Salminen

LAPPEENRANTA. Uusi golfklubi palvelee keväällä 2011 Kahilanniemen golfaajia, jos alueen kaavamuutos toteutuu.

– Toivotaan, että päästään tämän vuoden puolella rakentamaan. Siihen on varauduttu, Golden Swing Lappeenranta Oy:n golfpro Jussi Helkala sanoo.

Helkalan mukaan golfklubiin tulee ravintola, proshop ja talviharjoitustilaa.

Golden Swingin taustalla on venäläinen Lukjanovin perhe. Golfakatemiaa johtaa toimitusjohtaja Ostap Lukjanov, jonka käsissä on myös Turkin Belekissä oleva akatemia.

Viime kesän avauskausi Kahilanniemessä oli Helkalan mukaan positiivinen. Yhtiö rakensi vesirangen, ja ensi kesänä käyttöön otetaan uusi lähipeliharjoitusalue.

– Me olimme oikein tyytyväisiä siihen vastaanottoon, joka saatiin.

KAHILANNIEMEN vanha golfklubi on tarkoitus purkaa ja sen tilalle rakennetaan uusi hieman nykyistä rakennusta ylemmäs, jotta Okan suunnittelemat neljä rivitaloa mahtuvat klubin ja rannan väliin.

Rakennusoikeus alueella ei lisäänny, vaan golfklubille lohkaistaan nykyisessä kaavassa olevasta asuinrakentamiselle tarkoitetusta 3 000 kerrosneliömetristä 450. Varsinainen Golfklubi on yksikerroksinen, mutta alakertaan tulee lisäksi erilaisia aputiloja.

Eilen kokoontunut Lappeenrannan tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle asemakaavan hyväksymistä.

Varsinaisen golfkentän alueen on kaupungilta ja pieneltä osin Bonvestalta vuokrannut Viipurin Golf, joka alivuokraa sitä Golden Swingille. VG:n vuokrasopimus kaupungin kanssa päättyy vuoden 2021 lopussa.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen