Koskis nousee keskusteluun

Imatran pitää päättää, käytetäänkö omat ja valtion rahat vanhan nuorisotalon korjaamiseen vai uuden tilan perustamiseen.

Matti Veijalainen

IMATRAN ykkösnuorisotila Kerhotalo Koskis nousee jälleen kuntalaiskeskusteluun. Kaupunginjohtaja Pertti Lintusen mukaan kesälomiin mennessä on tehtävä periaatepäätös siitä, ryhdytäänkö Koskista korjaamaan, vai päätetäänkö Imatrankoskelle perustaa uusi nuorisotila.

Pelissä ovat omat sekä valtion rahat. Kaupungin investointiohjelmassa on nuorisotilan rakentaminen Imatrankoskelle 400 000 eurolla. Opetusministeriö on myöntänyt kaupungille 160 000 euron valtionosuuden. Sen saamisen ehto on, että Imatra tekee päätöksen käyttökohteesta viivyttelemättä, käytännössä tämän vuoden aikana.

NUORISOTILAKYSYMYS oli päällimmäinen asia kaupungin johdon ja nuorisovaltuuston nuorisofoorumissa maanantaina. Pertti Lintusen mukaan ratkaisusta tulee kauaskantoinen. Jos Koskis päätetään korjata, seisoo talo paikallaan vielä kauan. Jos taas tehdään uusi nuorisotila, kerhotalon tontti voidaan aukaista Imatrankosken liikekeskusalueen kaupallisten palvelujen kehittämiselle.

Kaupungin johto kannustaa nuoria keskustelemaan nyt, kun on sen aika. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) sanoo toivovansa, että nuorisotilojen käyttäjät kertovat itse, millaista tilaa he tarvitsevat.

Viimeksi Koskis puhutti, kun tonttia kaavoitettiin osuuskaupan marketille. Silloin politikoivat Urpalaisen mukaan enemmän keskustelijat, jotka vain kuvittelivat tietävänsä nuorison tarpeet.

Uuden nuorisotilan paikkaa kaupungilla ei vielä ole tiedossa. Virkamiehet on käskytetty karttaharjoituksiin.

KUVATEKSTI

Matti Veijalainen

Kerhotalo Koskis on päältä komea. Sisätilat kaipaavat lisää kunnostusta.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen