Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi raportoi jatkossa Kari Korkiakoskelle

Joku kulttuuritoimen tulosaluejohtajista nousee oman toimensa ohessa kulttuuritoimen-johtajaksi.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kulttuuri- ja vapaa-aikatoimenjohtajan Heikki Timosen jälkeen toimialan langat keskushallinnossa siirtyvät apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakosken käsiin.

Kulttuuritoimen johtajaksi nousee joku nykyisistä kulttuuritoimen tulosaluejohtajista. Hän hoitaa kulttuuritoimen johtajuutta oman toimensa ohella ja raportoi Korkiakoskelle.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen antaa esityksensä järjestelyistä ensi maanantaina kaupunginhallitukselle.

– Tarkoitus on, että asia menee lausunnolle kulttuurilautakunnalle, joka voi ottaa kantaa kulttuuritoimenjohtajaksi nimettävään henkilöön. Lopullisesti senkin asian päättää kaupunginhallitus, selvittää Miettinen.

Kulttuuritoimenjohtaja toimii esittelijänä kulttuurilautakunnalle, samoin kuin nykyisin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toimii esittelijänä vapaa-aikalautakunnalle.

MIETTINEN ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto keskustelivat alkuviikosta kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen henkilöjärjestelyistä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) katsoo, että lisätehtävät sopivat parhaiten apulaiskaupunginjohtajan toimenkuvaan.

– Hallituksen puheenjohtajisto oli Miettisen kanssa samoilla linjoilla sisäisistä järjestelyistä. Kaupungilla on henkilöstösäästötavoitteita. Tässä olisi organisaation virtaviivaistamisen ja tiivistämisen paikka, selvittää Torniainen.

Säästö ei Torniaisen mielestä heikentäisi kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen asemaa.

KULTTUURILAUTAKUNNAN puheenjohtaja Kullervo Lehtonen (kok.) tyytyisi Miettisen kaavailemaan järjestelyyn.

– Kun ottaa kaupungin ta-loudellisen tilanteen huomioon, ei mielellään lähdetä kellään ulkopuolisella Timosen virkaa täyttämään. Tämä olisi sellainen ylimenokauden köyhän miehen järjestely. Kunhan tähän kuvioon ei vain sotkettaisi politiikkaa.

Heikki Timonen jää eläkkeelle huhtikuun puolivälissä. Lisäksi virkavapaalla ollut museotoimenjohtaja Olli Immonen on valittu Turkuun museotoimenjohtajan viransijaiseksi. Vt. museotoimenjohtajana on toiminut Päivi Partanen.

Timosen mukaan Immosen paikka laitetaan julkiseen hakuun, kun kulttuurilautakunta on myöntänyt Immoselle eron.

Kari Korkiakosken vastuulla on tällä hetkellä kaupungin strategia ja kehittäminen sekä omistajaohjaus ja edunvalvonta.

KUVATEKSTI

Arkisto

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakosken vastuut ilmeisesti kasvavat.

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimenjohtaja Heikki Timonen jää eläkkeelle.

Kulttuuripalvelujen johtoa

Kirjastotoimi: kirjastotoimenjohtaja Päivi Parviainen

Museotoimi: vt. museotoimenjohtaja Päivi M. Partanen

Orkesteritoimi: kapellimestari Tibor Bogányi, intendentti Milko Vesalainen

Teatteritoimi: teatterinjohtaja Jari Juutinen, talouspäällikkö Raija Tokkola Yleinen kulttuuritoimi: kulttuurisihteeri Jorma Kallio, kulttuurituottaja Helena Hokkanen.

Lähde:

Lappeenrannan kaupunki

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju