Teemu Korpelan töille näkyvyyttä Taidekeskus Salmelassa

Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailuun osallistui 500 taiteilijaa. Heistä pääsi jatkoon 18 parasta. Kilpailu tuo näkyvyyttä nuorten taiteilijoiden teoksille.

IMATRALAINEN taidemaalari Teemu Korpela on päässyt Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa 18 parhaan joukkoon. Valittuihin kuuluu myös Lappeenrannassa syntynyt, mutta tällä hetkellä Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Kasper Muttonen.

Tuomariston valitsemat finalistit ovat iältään 19-37-vuotiaita, ja he muodostavat kilpailun näyttelyluokan. Heidän kokoelmansa ovat osa Taidekeskus Salmelan ensi kesän taidenäyttelyä.

Kilpailun voittaja valitaan heinäkuun puolessa välissä.

TAIDEKESKUS Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu järjestetään nyt toista kertaa.

Neljän vuoden välein järjestettävän kilpailun tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta ja löytää nuoria, lahjakkaita kuvataiteilijoita sekä tarjota heille näkyvyyttä ja näyttelykokemusta.

Nuorelle taiteilijalle näkyvyys on tärkeä osa työtä.

– Taidekeskus Salmelassa näkyvyyttä tulee kohtalaisen runsaasti verrattuna moneen muuhun paikkaan. Valinta näyttelyluokalle on myös tietynlainen tunnustus oman tekemisen tasosta, Korpela kiteyttää.

– Tämä on nuorelle taiteilijalle hyvä mahdollisuus olla esillä. Töitäni on kerran aikaisemmin ollut näytillä Taidekeskus Salmelassa ja on mukava päästä sinne uudelleen, Muttonen lisää.

NUORTEN kuvataidekilpailussa kilpailuteosten tekniikoita ovat öljy-, akryyli- ja temperamaalaus, grafiikka, piirustus, veistos, installaatio, valokuva ja sekatekniikka.

Korpela kutsuu itseään perinteiseksi maalariksi. Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailuun hän osallistui suhteellisen isokokoisilla öljymaalauksilla, joissa kantavana teemana on erilaisten tunnetilojen kuvaaminen.

– Uskon, että kuvailemassani mielentilassa tunteeni ovat aidoimmillaan, ja mielestäni ihmisten on tärkeä saada olla vuorovaikutuksessa aitojen tunteiden kanssa. Tunteiden vaihto on minulle tärkeimpiä maalaamisen motiiveista.

MUTTONEN yhdistää teoksissaan kuvataiteen ja arkkitehtuurin eri elementtejä.

– Salmelassa minulta on mukana uusia, maalausmaisia töitä, jotka muokkaavat erilaisen kokonaisuuden. Yleensä työni muodostavat eräänlaisen installaation, missä yksittäiset työt luovat toistensa kanssa merkityksen ja tunnelman, Muttonen kuvailee.

Nuoret taiteilijat odottavat näyttelyluokalta verkostoitumista. Korpela toivoo, että muiden kilpailijoiden kanssa syntyisi taiteilijatuttavuuksia.

– Salmelan avulla voi löytyä uusia asiakkaita, keräilijöitä tai muita henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita töistämme, Muttonen lisää.

Näyttelyluokan teokset ovat esillä Taidekeskus Salmelassa Domanderin näyttelyalueella 12.6.-8.8.

KUVATEKSTI

Arkisto/Mika Strandén

Taidekeskus Salmela

Vanha taide on Teemu Korpelalle valtava inspiraation lähde.

Kasper Muttosen valmiit teokset ovat joko taiteellista arkkitehtuuria tai arkkitehtonista taidetta.

Tunteiden vaihto on minulle tärkeimpiä maalaamisen motiiveista.

Teemu Korpela

Salmelan avulla voi löytyä uusia asiakkaita, keräilijöitä tai muita henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita töistämme

Kasper Muttonen

Näyttelyluokalle

valittiin:

taidemaalarit

Sini Anttila-Rodriguez (Helsinki), Jussi Halonen (Hyvinkää), Nana Hermunen (Turku), Jonna Johansson (Helsinki), Klaus Kopu (Loimaa), Teemu Korpela (Imatra), Maria Laine (Lahti), Salla Laurinolli (Hämeenlinna), Asta Pajunen (Helsinki), Jari Rönkkö (Helsinki) ja Kristiina Sario (Tampere)

kuvataiteilijat

Markku Haanpää (Turku), Terhi Kaakinen (Lahti), Juhana Moisander (Helsinki), Kasper Muttonen (Helsinki), Pasi Rauhala (Helsinki) ja Vappu Rossi (Helsinki)

kuvanveistäjä

Petri Eskelinen (Helsinki

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto