NST:n miehet katsovat suoraan ylös

NST:n miesten edustusjoukkue tekee kaikkensa, jotta paluu salibandyliigaan toteutuisi jo ensi kaudella.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. NST haluaa palata miesten salibandyliigaan niin nopeasti kuin suinkin. Ykkösdivisioonaan pudonneen joukkueen päävalmentajaksi saapuu Simo Ruuskanen, 30, jonka talvi vierähti Sveitsin Davosissa.

Viisi vuotta NST:n miehiä vetänyt Jarkko Rantala jää sivuun ja keskittyy Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmennukseen.

– Mitään muuta tavoitetta ei ole kuin nousu takaisin liigaan. Tulemme tekemään kaiken kuin olisimme liigassa edelleen, harjoittelusta alkaen. Sarjataulukko kertoo, että tasoahan pitää itse asiassa vain nostaa viime kaudesta, valmennuksessa jatkava Teemu Romppanen sanoo.

– Tämä on hyvä herätys meille kaikille.

Ruuskanen allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen ja aloittaa myös NST:n päätoimisena valmennuspäällikkönä. Pestiä on tähän asti hoitanut puolipäiväisenä Mika Strömberg, joka keskittyy ensi kaudella naisten valmennukseen.

NST:N MIESTEN tavoitteena on saada kasaan kymmenkunta pelaajasopimusta toukokuun alkuun mennessä, jolloin joukkue kokoontuu ensi kertaa yhteen.

– Silloin meillä tulee olemaan noin kolmekymmentä jätkää mukana, kun sopimuspelaajat ja muut meidän mukana harjoittelevat lasketaan yhteen, pelaajamanageri Janne Kytösalmi kertoo.

NST:n pelaajarunko näyttää pysyvän huomattavasti paremmin kasassa kuin edellisenä putoamisvuonna 2000, jolloin avainpelaajat haihtuivat joukolla muille maille.

– Toistaiseksi vain Ilari Heikkinen ja Petri Ikonen ovat vahvistaneet lähtönsä. Timo Kupsanen lähtee vaihtoon. Kokeneemmille pelaajille olemme antaneet miettimisrauhan tulevaisuuden suhteen, Kytösalmi kertoo.

– Ei tämä nyt palasiksi ole hajoamassa, Romppanen vahvistaa.

NST on ollut myös yhteydessä joihinkin ykkösestä pudonneen Barbaarien pelaajiin. Lisäksi näytille saapuu Viron mestaruutta juhlinut Venäjän maajoukkuepelaaja.

– Kontakti häneen tuli Reijo Moilasen kautta. Mielenkiinnolla katsotaan minkälainen pelimies sieltä paljastuu, Kytösalmi kertoo.

NST:N OMISTA junioreista Risto Töllikkö ja Tommi Mäkelä vakiinnuttivat päättyneellä kaudella pelipaikkansa edustustasolla. Romppasen mukaan uusille omille nuorille on tiedossa aitoja näyttöpaikkoja myös ensi kaudella.

– Se on sitä kaivattua jatkuvuutta tälle joukkueelle, kun hirveästi noita pelimiehiä ei ole muualta tullut.

Yhtenä NST:n tavoitteena on herättää ensi kaudeksi henkiin miesten kakkosjoukkue, jossa edustuksessa pieneen rooliin jääneet saisivat arvokasta pelituntumaa.

KUVATEKSTI

Vesa Laitinen

Valmentaja Teemu Romppanen (vas.) ja pelaajamanageri Janne Kytösalmi (oik.) rakentavat NST:n miehille parempaa tulevaisuutta. Romppasen ja päävalmentaja Simo Ruuskasen avuksi haeskellaan vielä kolmatta valmentajaa. Juho Meuronen jatkaa seuran maalivahtivalmentajana. Joukkueenjohtajaksi tulee Olli-Pekka Peltola.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen