Kokemusta ja nuoruutta

PEPon tavoitteena on säilyttää sarjapaikka kakkosessa. Kausi alkaa sunnuntaina.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. PEPO:n kapteenin Pasi Hovin lapikas liikkuu vanhaan malliin nuorten puolustajien puristuksessa. 18-vuotiaat Henrik Karvinen ja Miikka Halme eivät silti konkaria kumartele, vaan nappaavat pallon 32-vuotiaalta pelimieheltä kuin juomapullon juniorilta.

PEPO suuntaa sunnuntaina alkavaan jalkapallon kakkosen kauteen kokoonpanolla, jossa on tukku paikallisia 70-luvulla syntyneitä ykkösen veteraaneja ja iso joukko 90-lukulaisia talenttiseura Lappee JK:n helmiä.

– Meillä on ihan potentiaalisia nuoria, mutta vanhempien pelaajien pitää se vastuu vielä kantaa. Siis minun, Allun (Aleksandr Komov), Terman (Tuomo Heikkilä) ja muiden, Hovi toteaa.

PEPO ON kolmas eteläkarjalaisseura kolmeen vuoteen, joka heiluttaa maakunnan lippua kakkosen tasolla. PEPO:n tavoite on onnistua siinä, missä Rakuunat ja Kultsu epäonnistuivat, eli säilyttää sarjapaikka.

– Joukkue asetti sen tavoitteen itse, kuten pitääkin. Pojat sanoivat, että he säilyvät sarjassa pelaamalla ja sillä sipuli, PEPO:n päävalmentaja Timo Valkeapää kertoo.

– Jotta tavoite toteutuu, jokapäiväiset asiat pitää tehdä huolella. Se on edelleen jätkistä itsestään kiinni. Homma hoituu, jos pelaajilta löytyy halua ja uskallusta.

HAASTE on kova. 14 joukkueen lohkosta putoaa kolme suoraan piirisarjoihin, kuten myös kolmen lohkon kaksi heikointa 11. sijoittunutta.

PEPO kohtaa muun muassa kuusi pääkaupunkiseudun joukkuetta, MYPA:n farmiseuran FC Kuusankosken ja lahtelaisen FC Kuusysin edustusjoukkueen City Starsin.

– Meidän tavoitteemme on täysin realistinen, kun vain pelaamme tasaisesti ja sillä tasolla, mikä osataan, Hovi sanoo.

PEPO:N eteläkarjalaisuusaste on huima. Joukkueen ainoa maakunnan ulkopuolelta täksi kaudeksi hankittu vahvistus on 22-vuotias hyökkääjä Joni Ruuskanen, joka on pelannut liigaa ja ykköstä Kotkassa.

– Eteläkarjalaisuus kääntyy vahvuudeksi yhteishengen kautta, Hovi uskoo.

Ruuskasen lisäksi maalintekovastuuta PEPO:ssa jakavat ikilappeenrantalaiset Lari Green ja Jani Jokela. Rakuunoissa takavuosina maaleja mättänyt Henri Kiili on piipahtanut PEPO:n harjoituksissa, mutta vielä on arvoitus kestävätkö juoksukoneen jalat pelaamista.

JOUKKUEEN todellinen selkänoja viime kauden tapaan on pitävä puolustus, vaikka topparikaksikko Tuomas Hokkanen-Jorma Spets onkin loukkaantumisten vuoksi HIFK-vierasavauksesta sivussa.

– Koko joukkueen puolustuspelissä on vielä tekemistä. En osaa edes laskea, kuinka paljon loukkaantumisia meillä harjoituskaudella oli, mutta paljon, Valkeapää sanoo.

Nuorisokaartille ei ole tiedossa ilmaisia minuutteja.

– Peliaikaa tulee, kun sen ansaitsee.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Kapteeni Pasi Hovi (vas.) hoitaa likaiset työt PEPO:n keskikentällä kokemuksen tuomalla varmuudella. PEPO:n nuoriso-osastoon kuuluvat Henrik Karvinen ja Miikka Halme suuntaavat elämänsä ensimmäiseen kakkosen kauteen. Kaksikon debyytti voi hyvinkin tapahtua jo sunnuntaina, jolloin PEPO avaa kautensa hulppealla Töölön jalkapallostadionilla legendaarisen Helsingin IFK:n vieraana.

Kakkosen A-lohko

Atlantis FC, Helsinki

FC Futura, Porvoo

FC Kiffen, Helsinki

FC Kuusankoski

City Stars, Lahti

HIFK Soccer, Helsinki

Gnistan, Helsinki

AC Vantaa

Käpylän Pallo, Helsinki

Laajasalon Palloseura, Helsinki

PK Keski-Uusimaa, Kerava

PEPO, Lappeenranta

SC Riverball, Joensuu

Warkauden Jalkapalloklubi

PEPO:n joukkue

Maalivahdit: Jarkko Seppä, Aleksi Helander

Puolustajat: Abdula Hodza (Lappee JK), Niko Pyyhtiä, Petri Hanski, Tuomas Hokkanen (Kultsu FC), Jorma Spets, Miikka Halme (Lappee JK), Henrik Karvinen (Lappee JK), Jens Harju (varakapteeni), Visa Vepsäläinen Keskikenttä ja hyökkäys: Antti Nurmi (Lappee JK), Samuli Salo (Lappee JK), Santtu Kottila, Juuso Laapas (Lappee JK), Tuomo Monto, Pasi Hovi (kapteeni), Joni Ruuskanen (FC KooTeePee), Antti Oksanen, Lari Green, Markus Muhonen, Tuomo Heikkilä, Aleksandr Komov (Kultsu FC, varakapteeni), Jani Jokela Suluissa viime kauden seura, jos muu kuin PEPO

Valmentajat: Timo Valkeapää, Marko Karhunen, Tuomo Heikkilä, Mika Heino Joukkueenjohtaja Keijo Pietarinen

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen