Kuusenkorvasta tuli lähiöravintola Koskenpyörre

Tainionkosken kasvatti Arttu Päivärinta päätti toteuttaa ravintolahaaveensa kotikylällä.

Matti Veijalainen

IMATRA. Tainionkosken työväentalo Imatralla on taas myös ravintolatalo. Entisen Kuusenkorvan ovet avasi uudestaan ravintoloitsija Arttu Päivärinta. Samalla muuttui ravintolan nimi Koskenpyörteeksi.

– Järjestin Facebookissa yleisen nimikilpailun, jonka voittajaehdotus tuli omalta työntekijältäni. Nimenmuutoksella haluamme kertoa paikan uudistumisesta, Päivärinta sanoo.

Päivärinta Ravintolat Oy:n vetäjän mukaan Koskenpyörteen liikeidea on profiloitua kaiken kansan lähiöravintolaksi. Talolla on A-oikeudet. Tarjontaan kuuluvat myös pikkupurtavat ja ohjelmalliset elävän musiikin illat. Aluksi väännetään rautalankaa.

Yrittäjä Päivärinta, 28, on syntyjään imatralainen, mutta kirjoilla punkaharjulla.

Hän on ollut ravintolatyöntekijä, puunkäsittelijä punkaharjulaisella jalostustehtaalla ja metsäkonekuski. Haaveena oli oma ravintola.

– Se toteutui nyt. Omissa hommissa on se hyvä puoli, että ei voi syyttää kuin itseään, jos huonosti menee.

Päivärinta uskoo pärjäävänsä. Tainion töllin naapurustossa kasvanut yrittäjä aistii alueella olleen uudelle ravintolalle kasvavaa tilausta varsinkin sen jälkeen, kun Karhumäen vanhan Valintatalon mukana paloi Karhunpesä.

PÄIVÄRINTA on tiloissaanvuokralla. Ravintolan katto, lattia, tiskit ja valot on remontissa uusittu. Asiakaspaikkoja on nyt 168. Lisätilaa on vuokrattavissa muualta talosta erikseen tarpeen mukaan.

– Uusi terassikin tulee, sitten kun paremmin keritään, Päivärinta suunnittelee.

KUVATEKSTI

Matti Veijalainen

Ravintoloitsija Arttu Päivärinta johtaa Tainionkosken uutta ravintolaa pyörittävää perheyritystä.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen