Paluumuuttajat piristävät PEPO:n naisten peli-ilmettä

Kolmella PEPO:n pelaajalla on viime kesältä kokemusta naisten liigapeleistä.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Nuoret paluumuuttajat vahvistavat PEPO:n naisten joukkuetta lauantaina vauhtiin pyörähtävässä jalkapallon naisten kakkosdivisioonassa.

Tämän kauden pepolaisista 20-vuotias Miia Kantonen ja 18-vuotias Ida Suikka pelasivat viime kaudella Turun palloseuran liigajoukkueen riveissä. 16-vuotias tyttöjen maajoukkuepelaaja Ella Kettunen puolestaan sai liigakokemusta Lahden Kuusysin joukkueessa viime.

-He ovat meille tärkeitä pelaajia ja tuovat varmasti lisää taitoa ja kokemusta korkeammilta sarjatasoilta. Samalla he myös nostavat joukkueen itseluottamusta, sanoo PEPO:n naisten edustusjoukkuetta tällä kaudella ensimmäistä vuotta valmentava Jussi Puustinen.

Viime kauden joukkueesta on sen sijaan poissa joukkue kapteeni Heli Rita on poissa loukkaantumisen vuoksi.

VIIME kaudella PEPO oli kakkosdivisioonan lohkossaan toiseksi viimeinen eli viimeinen suoraan sarjassa säilynyt.

-Tämän kauden tavoite on ollut joukkueen parantaminen ja sijoituksen parantaminen. Siihen on kaikki ainekset olemassa.

-Joukkue on harjoitellut hyvin ja motivaatio on korkealla. Meillä on aika hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia, Jussi Puustinen arvioi.

TALVEN ja kevään harjoitusottelut jäivät PEPO:lta melko vähiin.

-Naapurijoukkue Porrassalmea vastaan pelattiin kaksi kertaa ja kumpikin peli hävittiin maalilla. Muita vastustajia oli hankala saada. Talous tuntuu olevan joukkueilla tiukalla ja sanottiin, että Lappeenranta on liian kaukana. Me pelasimme kuitenkin hyviä harjoitusotteluita oman seuran C-poikia vastaan, Puustinen kertoo.

PEPO pelaa pääkaupunkiseudun joukkueita vilisevässä kakkosdivisioonan lohkossa.

-Jokaiseen peliin lähdetään haastajana, mutta hyvää sijoitusta kuitenkin tavoitellaan. Tarkoitus on vakiinnuttaa lappeenrantalaiseen naisjalkapallon riittävän hyvätasoinen joukkue, joka olisi samalla tavoite paikkakunnan monille hyville nuorille tyttöpelaajille, Jussi Puustinen sanoo.

Kauden avauksessa PEPO pelaa lauantaina klo 12.00 Amiksen tekonurmella Tuusulan Palloseuraa vastaan.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Kuusysissä viime kaudella liigakokemusta hankkinut Ella Kettunen (oik.) ja Sonia Lång pyörittivät harjoituskuvioita Amiksella, missä PEPO avaa kautensa lauantaina.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen