Uusi liikuntahalli tuo mukanaan käyttömaksut

Ruokolahden liikuntahallin urakkasopimukset allekirjoitettiin. Valmista pitäisi olla runsaan vuoden kuluttua.

Tenho Tiilikainen

RUOKOLAHTI. Ruokolahdelle rakennettavan uuden liikuntahallin pitäisi olla valmis runsaan vuoden kuluttua toukokuussa. Hallin rakennusurakat allekirjoitettiin torstaina.

Kyse on paitsi ajallisesti pitkän toiveen toteutumisesta myös Ruokolahden lähihistorian kalleimmasta yksittäisestä rakennusinvestoinnista. Liikuntahallin rakentamisen kokonaiskustannusarvio on kahden vuoden osalta yhteensä noin 4,5 miljoonaa euroa.

Uuden liikuntahallin valmistumisen myötä käyttöön tulevat ainakin liikuntahallin osalta myös käyttömaksut.

Maksu on joko henkilökohtainen tai ryhmäkohtainen. Kunnan liikuntasihteeri Juha Husu ei osaa vielä arvioida kuinka suuri maksusta tulee.

– Henkilökohtainen maksu on varmasti sama kaikille asuinpaikasta riippumatta. Ryhmä- tai seuramaksussa porrastusta voi olla sen mukaan, onko kyse ruokolahtelaisesta tai mahdollisesti ulkopaikkakuntalaisesta käyttäjästä, Husu sanoo.

LIIKUNTAHALLIN pääurakasta vastaa NCC Rakennus Oy, LVI-urakka on Lemminkäinen Talotekniikka Oy:llä ja sähköurakka VVS-Sähkö Oy:llä. Rakentaminen työllistää rakennusaikanaan keskimäärin 15 henkilöä.

Rakennustyöt aloitetaan koulujen kesälomien alkaessa maansiirto- ja louhintatöillä. Niin sanotulle Mustalle kentälle koulukeskuksen jatkeeksi rakennettavan liikuntahallin takaa joudutaan louhimaan kalliota huoltotietä varten noin 700 kuutiometriä. Liikuntahallille tulee myös uusi liittymä Metsolantieltä.

Nimet liikuntahallin pääurakkaan, allekirjoittajina Juha Rantakaulio, Arja Villanen, Keijo Rasimus ja Vesa Jäppinen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen