Vuoksenniska perää nopeita rahapäätöksiä

Imatran kakkostaajaman kehittäjät kysyvät kaupungilta 2,5 miljoonan euron avauksia.

IMATRAN kakkoskeskuksen, Vuoksenniskan, kehittämisohjelma on valmistunut. Kaupungin maankäyttöpäällikön Hannu Ojalan mukaan lähtökohta on, että kaupunginhallitukselle esitetään suunnitelmien ensimmäisten toteutusrahojen varaamista ensi vuoden budjettiin.

Ohjelmatyön ohjausryhmää yrittäjien edustajana johtanut toimitusjohtaja Asko Tuomainen sanoo niskalaisten odottavan päättäjiltä nopeaa toimintaa.

– Monelta taholta on luvattu, että investoinneissa on Vuoksenniskan vuoro. Pelkkä suunnittelu ei vielä ketään lämmitä.

KEHITYSPROJEKTIN tuloksiin Tuomainen on tyytyväinen. Hänen mielestään suhteellisen pienillä rahoilla on mahdollisuus tehdä suuria asioita.

Konsulttivetoinen kehittämissuunnitelma lähtee siitä, että ensimmäinen tehtävä on Vuoksenniskan sisääntuloväylän Torikadun parantaminen kaksiajorataiseksi bulevardiksi. Kustannus on noin miljoona euroa.

Toinen liikenteen avainasia on konsultti Matti Veijovuoren mukaan parantaa kaupunginosan pääväylää Vuoksenniskantietä kävelypainotteisena katuna kuitenkin siten, että siitä ei tehdä varsinaista kävelykatua.

Kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.

VUOKSENNISKAN ongelma on, että osa keskustan tyhjistä liikekiinteistöistä on huonossa kunnossa. Konsulttien mielestä niitä on jalostettava.

Myös uutta liike- ja asuinrakentamista tarvitaan. Katrillin tontille ideoidaan palveluasumista ja erilaisia pikkuliikkeitä. Asumista ja uusia liiketoimintoja kaavaillaan myös paikkaa vaihtavan nykyisen S-marketin sekä sen vieressä olevan entisen rautakaupan tonteille.

Asumisen uusia kerrosneliöitä suunnitelmiin mahtuu 25 000. Kerrostaloasumisen likellä palveluja uskotaan kiinnostavan varsinkin senioriväkeä. Vuoksenniskan alueen nykyinen asukasmäärä on noin 8 000.

Monelta taholta on luvattu, että investoinneissa on Vuoksenniskan vuoro.

Asko Tuomainen

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen