Heikki Pusan uusin haaste on kahden kaukalon jäähalli

Satu ja Heikki Pusan yritys vastaa Kisapuistoon valmistuvan yksityisen jäähallin ylläpidosta.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan uuden harjoitusjäähallin omistajayhtiö ostaa hallin ylläpidon paikalliselta yrittäjäpariskunnalta Satu ja Heikki Pusalta.

Perheyritys Sun Text Oy vastaa jatkossa muun muassa hallin jään kunnosta sekä asiakaspalvelusta. Käytännössä toiminnan pyörittäjäksi tulee Heikki Pusa, jonka mukaan ylläpito tulee työllistämään kolme tai neljä työntekijää.

– Vastasin neljä vuotta Vierumäen urheiluopiston liikuntapaikoista. Ajattelin, että miksei sitä ammattitaitoa voisi täälläkin hyödyntää, Heikki Pusa sanoo.

– Eikä haittaa varmasti ole siitäkään, että tunnemme paikkakunnan urheiluelämää, Satu Pusa lisää.

HEIKKI PUSA tunnetaan urheilun pitkän linjan moniosaajana. Huhtikuussa hän aloitti maajoukkuehiihtäjä Riikka Sarasojan henkilökohtaisena valmentajana.

– Kaikenlaisia haasteita olen ottanut vuosien varrella vastaan. Nämä ovat taas isoja sellaisia. Olisihan se epänormaali tila, jos ei löysässä hirressä roikkuisi, Heikki Pusa murjaisee.

Uuden jäähallin naapurissa on Lappeen Riennon lumivarasto, jonka antimista Kisapuiston ensilumen latu on rakennettu useiden vuosien ajan. Lunta ryhdyttiin aikoinaan varastoimaan juuri Heikki Pusan aloitteesta.

– Nyt olen sitten tuottamassa kasaan lisää materiaalia.

LAPPEENRANNAN Kisapuistoon rakennettavan harjoitusjäähallin avajaispäivä on 1. lokakuuta.

Lappeenrannan kaupunki on vuokrannut kaksirataisen hallin toisen kaukalon 250 000 euron vuosihintaan 15 vuodeksi. Toisen kaukalon jääajan myynnistä vastaa halliyhtiö.

Halliyhtiön tavoite on saada oman kaukalonsa jääajasta myydyksi ainakin 70 prosenttia.

– Tässä vaiheessa jääajasta on myyty yli 40 prosenttia, Lappeenrannan Harrastus- ja Nuorisojäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Toivola sanoo.

– Monet seurat odottavat parhaillaan ratkaisuja siitä, miten kaupunki jakaa kolmen kaukalonsa jäävuorot. Niiden pohjalta seurat tekevät päätöksiä meidän suhteen.

Halliyhtiö aikoo pitää kentät jäässä läpi vuoden.

– Ympärivuotisuus tuo paikalliselle jääurheiluväelle kulttuurinmuutoksen. Kaupungin halleissa jäätä on pidetty yllä vain osan vuodesta. Täällä voi harjoittaa yksilötaitoja silloinkin, kun joukkueharjoitukset eivät pyöri, Toivola sanoo.

JÄÄHALLIN NIMI on myyty kymmenvuotisella sopimuksella paikalliselle Urheilu-Koskimies Oy:lle. Hallin nimeksi tulee UK-areena.

Rakennukseen tulee alkuperäisistä suunnitelmista poiketen myös toinen kerros, jonka toimistotiloihin muuttavat SaiPa ry ja Liiga-SaiPa Oy. Lisäksi yläkertaan tulee noin sadan neliömetrin kokoinen oheisharjoitustila.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Kisapuiston uusi harjoitushalli avataan käyttäjille lokakuun alussa. Perjantaina hallissa vietettiin harjakaisia.

Kisapuiston yksityinen jäähalli

Kahden kaukalon jäähalli.

Rakentamiskustannukset noin 3,3 miljoonaa euroa.

Halliyhtiön kymmenen perustajaosakasta tuovat yhtiöön 500 000 euroa.

Valtiontukea hallille on myönnetty 600 000 euroa.

Vieraan pääoman rahoittaja on Handelsbanken.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen