Konnunsuo toimii vuoden 50 vangin laitoksena

Syksyn 2011 vankimäärästä ei ole vielä tietoa. Vankilan verstaat toimivat, mutta viimeinen kotieläin lähti torstaina.

Esa Vilenius

LAPPEENRANTA. Konnunsuon vankilan alasajo etenee. Vankimäärä vakiintuu ensi vuoden kevääseen asti korkeintaan 50:een. Tätä vankijoukkoa ei ole valikoitu millään erityisperusteilla. Konnunsuolla asuu edelleen hyvin erilaisista rikoksista tuomittuja.

Vankilanjohtaja Lea Lehtosen mukaan virassa olevien työntekijöiden määrä on tuoreimpien laskelmien mukaan syyskuun alussa 61. Kesän ajan tilanne vaihtelee muun muassa lomasijaisten takia.

Noin puolet henkilökunnasta on vartijoita. Vankilassa työskentelee edelleen muun muassa pappi ja kaksi sairaanhoitajaa.

Vankilaopetus on jo loppunut. Sen sijaan verstaat toimivat edelleen. Niiden siivous ja koneiden siirtokuntoon laittaminen alkavat syksyllä.

LEHTONEN ei tiedä vielä kesän ja syksyn 2011 vankimäärää. Voi olla, että laitoksessa ei enää silloin ole vankeja tai siellä on vain pieni ryhmä niin sanottuja luottovankeja. Tarvetta vangeille olisi, koska suuren laitoksen alasajossa on silloin tekemistä muun muassa siivous- ja tyhjennystöissä.

Tällä hetkellä vankilan niin sanotut paljusellit ovat jo tyhjillään. Toisessa sellirakennuksessa toimii enää eristysosasto ja pieni luottovankien ryhmä.

Konnunsuon viimeiset lehmät lähtivät torstaina. Tuotantoelämiä ei ole enää yhtään jäljellä.

Vankilan peltoja ei viljellä tänä kesänä. Niille ajetaan lantaa ja kylvetään nurmea. Pellot säilyvät yhä luomupeltoina.

Konnunsuon vankilan ostotarjousten jättöaika päättyy ensi perjantaina. Senaatti-kiinteistöistä kerrotaan vain, että vankilasta on tehty tarjouksia. Vankila myydään kokonaisuutena.

KUVATEKSTI

Arkisto/Pekka Hölkki

Konnunsuon vankilassa on käytössä enää alle neljäsosa sen vankipaikkaluvusta.

Kirjoittaja:
Esa Vilenius