Myllysaarelle satelee kiitosta auringonpalvojilta

Myllysaarta on kohennettu kevään ja kesän aikana perhepuistoksi. Myllysaaren käyttäjät ovat tyytyväisiä tähänastisiin muutoksiin.

LAPPEENRANTA. Myllysaaressa vilisee auringonpalvojia aurinkoisena arki-iltana. Beach-volley-kentät ovat täynnä pelaajia, ja omaa vuoroa täytyy odottaa ennen varpaiden upottamista hiekkaan.

– Tänään tiistaina odotimme parikymmentä minuuttia omaa vuoroa. Halukkaita on paljon, kertoo lappeenrantalainen Hanna Mielikäinen.

Hän pelaa yhdessä Saija Heiskasen kanssa Ari Lievosta ja Toni Auvista vastaan. Heidän mukaansa Myllysaari on muuttunut uudistusten myötä viihtyisämmäksi, koko perheen paikaksi.

– Ennen tämä oli enemmänkin paikka nuorisolle. Esimerkiksi pienet lapset on nyt huomioitu paremmin, Heiskanen sanoo ja viittaa lasten liikuntapuistoon.

Mielikäinen ja Heiskanen ovat käyneet tänä kesänä jo useamman kerran pelaamassa beach-volley-kentällä. Aluetta on suurennettu, mikä saa pelaajilta kiitosta.

– Ainoa puute on se, että kenttien takaa puuttuvat verkot. Ennen kenttien takana on ollut oranssi verkko, joka on estänyt pallon vierimisen veteen. Ranta syvenee äkkiä ja sitä joutuu nopeasti uimaan pallon perään, Heiskanen sanoo.

Nelikko on tyytyväinen Myllysaaren alueen palveluihin, kuten kioskiin ja vessoihin.

– Nykypäivänä ei pääse oikein mihinkään vessaan ilman maksua. Täällä vessat ovat onneksi maksuttomia, Mielikäinen kiittää.

– Aiomme pelata täällä niin paljon kuin mahdollista, aina, kun saamme joukkueen kasaan. Välillä voi käydä myös uimassa, jos ilmat pysyvät näin hyvinä, Heiskanen avartaa kesäsuunnitelmia.

Alisa Tuomenoksa, Tessa Pahkala ja Siiri Lohko palvovat aurinkoa Myllysaaren nurmikolla. Heille Myllysaari on ehdoton ykköspaikka kesällä.

– Jossain muualla voi käydä uimassa, mutta missään muualla ei voi ottaa aurinkoa tällä tavoin, Siiri Lohko kiteyttää.

– Täällä näkee paljon tuttuja, ja parasta on Myllysaaren sijainti lähellä keskustaa. Täällä saattaa mennä helposti päivässä seitsemänkin tuntia aurinkoa ottaessa, Pahkala lisää.

He kiittelevät erityisesti levennettyä hiekkarantaa.

– Myllysaaressa on aina hyvä meininki, eikä uudistuksilla ole oleellista vaikutusta siihen. Tulemme tänne aina, kun on lämmin sää.

Emil ja Elias Köiv tasapainoilevat järvessä lohikäärmettä muistuttavan uimapatjan päällä. Ann Köiv tarkkailee poikiaan rannalta käsin.

– Parasta Myllysaaren uimarannassa on se, ettei ranta syvene liian nopeasti. Lapset viihtyvät täällä erittäin hyvin, Ann Köiv sanoo.

Hän pitää Myllysaaren uudistunutta kokonaisuutta toimivana.

– Vaikka kävelemme yleensä tänne, parkkipaikkojen lisääminen on ollut hyvä ratkaisu. Emme käy oikeastaan muilla uimarannoilla, tämä on niin mukava paikka.

Kuvateksti

Heli Blåfield

Toni Auvinen (vas.) ja Ari Lievonen pelasivat maanantaina Hanna Mielikäistä ja Saija Heiskasta vastaan. Naiset veivät ensimmäisen erän voiton.

Alisa Tuomenoksa (vas.), Tessa Pahkala ja Siiri Lohko paljastavat, että paras hetki Myllysaaressa on yleensä puolen päivän aikaan.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto