Pietarin ja Lappeenrannan välille pian uusi bussilinja

Lappeenrannan lentoasema vetää puoleensa yhä enemmän liikennettä. Uusi pikavuoro tarjoaa imatralaisille yhteyden sekä lentoasemalle että Pietariin.

Iiro-Matti Nieminen

Linja-autoliikenne Lappeenrannan ja Pietarin välillä vilkastuu lähiaikoina tuntuvasti. Kouvolalainen Kymen Charterline aloittaa pikavuorojen ajamisen heti, kun liikennöintilupa Venäjän viranomaisilta heltiää. Suomalainen lupa yhtiöllä on jo.

Uusi pikavuoro ajaa neljänä päivänä viikossa Lappeenrannasta Imatran, Svetogorskin ja Viipurin kautta Pietariin.

Kymen Charterlinen toimitusjohtaja Petri Reunanen toivoo, että puuttuva liikennöintilupa irtoaa pian.

— Nyt odotellaan. Toivottavasti kesä ja lomat eivät viivästytä luvan saapumista.

Tärkein syy bussiyhteyden perustamiseen on Lappeenrannan lentoaseman kasvava suosio. Suuren osan uuden linjan asiakkaista muodostavat lentoaseman ja Pietarin väliä matkustavat venäläisturistit.

— On arvioitu, että tänä vuonna noin 60 000 venäläistä matkustaa Lappeenrannan lentoaseman kautta.

Reunanen muistuttaa, että uusi pikavuoro voisi myös hillitä ilman liikennöintilupia ajavien venäläisten pikkubussien virtaa lentoasemalle.

Lisämatkustajia uudelle bussiyhteydelle tuo myös Lappeenrannan Rauhaan kesällä 2011 valmistuva kylpylähotelli Holiday Club Saimaa.

Vaikka ennusmerkit näyttävät hyviltä, ei uuden linjan suosiota voi silti koskaan tietää etukäteen. Reunasen mukaan kestää aina aikansa, ennen kuin ihmiset löytävät uuden pikavuoron.

— Meidän täytyy nyt satsata markkinointiin ja myyntiin. Kohta nähdään, miten asiakkaita riittää.

Nykyisin bussimatkustajia Lappeenrannan ja Pietarin välillä kuljettavat mikkeliläinen Savonlinja ja viipurilainen Art Vyborg Travel. Niistä vain Art Vyborg Travel kulkee Lappeenrannan lentoasemalle. Kumpikaan yhtiö ei aja Imatran ja Svetogorskin kautta.

Imatralla onkin odotettu jo pitkään, että säännöllinen vuoroliikenne Pietariin alkaisi. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen iloitsee, että uusi pikavuoro tarjoaa pian yhteyden sekä Lappeenrantaan että Venäjälle.

— Tämä täyttää kaikki Imatran toiveet. Lentokenttä, Lappeenranta, kylpylät, Svetogorsk, Viipuri ja Pietari saman linjan varrella.

Myös Imatran kylpylän hotellipäällikkö Harri Hirvelä on tyytyväinen uudesta bussilinjasta. Pietarin ja Viipurin suunnan ohella myös yhteydestä Lappeenrannan lentoasemalle on hyötyä kylpylälle.

— Tähän asti liikenteen lentokentältä Imatralle ovat hoitaneet lähinnä lentokenttätaksit. On aina parempi, jos asiakkaat saavat lisää valinnanvaraa, Hirvelä sanoo.

Kirjoittaja:
Iiro-Matti Nieminen