Categories
Artikkelit

Uimahalli tulossa sittenkin Skinnarilan kampukselle

Iiro-Matti NieminenLAPPEENRANTA. Lappeenrannan länsialueen kuntoilu- ja monitoimikeskus rakennetaan sittenkin ammattikorkeakoulun kampuksen yhteyteen Skinnarilaan. Asiasta päätti Lappeenrannan kaupunginhallitus maanantaina äänestyksen jälkeen.Päätös kampusvaihtoehdon puolesta syntyi äänin 7—6. Lopullisesti asiasta päättää Lappeenrannan kaupunginvaltuusto elokuussa. Aiemmin kaupungin virkamiesjohto oli puoltanut monitoimihallin paikaksi Skinnarilaa, jota pidettiin edullisena ja nopeana vaihtoehtona Sammonlahdelle.Sen sijaan kasvatus- ja opetuslautakunta sekä tekninen lautakunta kannattivat kuntoilu- ja monitoimikeskuksen sijoittamista Sammonlahteen. Samaa mieltä oli myös kaupunginhallituksen asettama ohjaustoimikunta.Nyt poliitikot kuitenkin päätyivät Erkki Räsäsen (myö) ehdotuksesta Skinnarilan kampusvaihtoehdon kannalle. Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen uskoo ratkaisuun vaikuttaneen sen, että kuntoilu- ja monitoimihallin rakentamista Sammonlahteen ei olisi pystytty sisällyttämään kaupungin investointiohjelmaan ennen vuotta 2016. Koko hanke olisi siis siirtynyt hamaan tulevaisuuteen.Kampusvaihtoehtoon kuuluu, että kuntoilu- ja monitoimihalli nousee Skinnarilaan vuoden 2012 loppuun mennessä. Tilat ovat käytössä jo kevätlukukauden 2013 alussa.Skinnarilaan sijoitetun monitoimihallin kokonaishinta on 4,4 miljoonaa euroa, josta kaupungin maksettavaksi jää 3,2 miljoonaa euroa. Sammontorin yhteydessä monitoimihalli olisi maksanut kaupungille 7,9 miljoonaa euroa. Lappeenrannan länsialueen alueraati ja Länsialueen asukasyhdistys luovuttivat aiemmin maanantaina kaupunginhallitukselle adressin, jossa kannatettiin kuntoilu- ja monitoimihallin sijoittamista Sammonlahteen. Adressin oli allekirjoittanut 625 kaupunkilaista.

Iiro-Matti Nieminen

Kirjoittaja: