Viemäröintityöt jatkuvat keisarinaseman alueella

Uudelleen aloitettavat työt eivät koske Keisarinasemalla ylös nostettua kenttäkiveystä. Kivistä puhutaan ensi viikon tapaamisessa.

LAPPEEENRANTA. Rakennusyhtiö NCC saa jatkaa viemäröintitöitä Keisarinaseman alueelle tehtävän pihatien alla. Työt eivät kuitenkaan koske aluetta, josta muutama viikko sitten nostettiin ylös kenttäkiveys.

Viemäritöiden jatkamisesta sopivat torstaina NCC, Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö ja kaupungin rakennustarkastaja Mika Sairanen.

Kokoustajat katsoivat töiden jatkamisen tarpeelliseksi. Lisäksi osapuolet totesivat, että viemäritöillä ei ole vaikutusta Keisarinaseman edustan kenttäkiveyksen nostamisesta aiheutuneeseen ongelmaan.

KOKOUKSESSA oli tarkoitus puhua myös kenttäkiveyksestä. Tästä aiheesta ei kuitenkaan päästy kunnolla keskustelemaan, koska yrittäjä Jari Koskimies ja Lappeenrannan kaupungin tilakeskuksen edustaja eivät päässeet paikalle.

– Kokous järjestettiin aika nopealla aikataululla, Sairanen sanoo.

Kokouksen osanottajat kuitenkin puhuivat myös kenttäkiveysasiasta. Osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että rakennustöiden aikana nostetut kivet ladotaan takaisin maahan. Erimielisyyttä on kuitenkin siitä, kuinka laajalle alueelle kenttäkiveys laitetaan.

– Jonkinlaiseen kompromissiin tässä varmaan päädytään, pohtii Etelä-Karjalan museon rakennustutkija Miikka Kurri.

Porukka yrittää järjestää uuden kokouksen ensi viikolla.

KEISARINASEMAN kenttäkivet kaivettiin ylös toukokuun alussa, kun alueella tehtiin Keisarinaseman ja opiskelija-asuntosäätiön paikoitusaluetta.

Keisarinasema on Lappeenrannan vanha rautatieasema, joka sijaitsee Snellmaninkadulla. Asema rakennettiin kaupungin pääasemaksi 1880-luvulla.

Kuvateksti

Vesa Laitinen

Keisarinaseman alueen työt ovat olleet seis monta viikkoa.

Jonkinlaiseen kompromissiin tässä varmaan päädytään.

Miikka Kurri

Kirjoittaja:
Teemu Saintula