Lauritsalan vuoro saada tekonurmi

Joutsenon raviradan hiekkakentän maanvaihtotyöt ovat hieman viivästyttäneet kolmen kentän tekonurmiurakkaa.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Jalkapallon harjoitusolosuhteet harppaavat Lauritsalan suunnalla tänä viikonloppuna pitkän askeleen eteenpäin. Urheilukentän nurmikentän viereiselle hiekkakentälle on asennettu uutuuttaan hohtava tekonurmi, joka joutuu kovaan testiin heti sunnuntaina LAUTP:n junioriturnauksessa.

— Nyt ei ainakaan olosuhteita voi enää moittia, tekonurmikenttä tuo mukavasti lisää tilaa ja jatkaa myös kautta keväällä ja syksyllä, sanoo LAUTP:n junioripäällikkö Jyri Puhakainen.

Lauritsalan tekonurmi on FIFA Star -luokan kumirouhepohjainen hiekkatekonurmi eli samanlainen kuin Amikselle kesäkuussa asennettu uusi tekonurmi. Lauritsalassa kenttäremonttiin on budjetoitu 289 000 euroa ja summa sisältää myös kentän valaisimet, jotka ovat tarpeen, kun harjoituskautta jatketaan pitkälle syksyyn.

— Eiköhän tässä päästä parhaimmillaan kautta jatkamaan tuonne marraskuuhun saakka, sittenhän siihen tulee jo kaukalo, Puhakainen ennakoi.

AMIKSEN ja Lauritsalan kenttien tekonurmien asentamisen jälkeen kesän kolmen tekonurmen projekti jatkuu Joutsenossa raviradan hiekkakentällä, missä Saltex Oy:n kenttäurakan piti alkuperäisen aikataulun mukaan olla valmis heti juhannuksen jälkeen.

— Raviradan hiekkakentällä tuli parin viikon verran viivästystä, koska siellä piti teki odottamattoman paljon maanvaihtoja, kertoo Petri Ruotsalainen Lappeenrannan liikuntatoimesta..

Lauritsalan kentän valmistuttua Saltexin asennusryhmä siirtyi jatkamaan projektia Joutsenoon, missä urheilukeskus saa lähiaikoina käyttöön ensimmäisen tekonurmikentän kahden ison ja yhden pienen ruohokentän rinnalle.

— Lauritsalan ja Joutsenon tekonurmet helpottavat selvästi seurojen harjoitusvuorotilannetta. Ne kentät vähentävät painetta Amiksen tekonurmelta, Petri Ruotsalainen korostaa.

KUVATEKSTI

Jarmo Hämäläinen

Lauritsalan urheilukentän alakentälle asennettu tekonurmi testataan heti satojen pelaajien voimien, kun kentällä pelataan sunnuntaina LAUTP:n junioriturnausta.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen