Virtuaalimatka Etelä-Karjalaan jää vielä laihaksi

Go Saimaa uudistaa sivustonsa syksyllä. Uusille nettisivuille voi tulla web-kamerakuvaa Lappeenrannasta ja Imatralta.

Ilkka Pohjalainen

LAPPEENRANTA. Eteläisen Saimaan alueen yhteismarkkinoinnista vastaava Go Saimaa on uudistamassa nettisivunsa syksyllä. Toimitusjohtaja Hannu Lappalaisen mukaan ideoinnissa on ollut muun muassa karttapohja, sosiaalista mediaa, liikkuvaa kuvaa ja tarinoita. Myös web-kamerakuvaa voidaan hyvinkin liittää mukaan.

Go Saimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, joka markkinoi alueen matkailupalveluja.

Kamerakuvia oli tarkoitus laittaa jo tämän kesän hiekkalinnasta. Budjetti oli Lappalaisen mukaan kuitenkin sen verran tiukka, että kamerat piti karsia.

Web-kamerakuvia toivoi Etelä-Saimaan yleisönosastolla englantilainen Alan Barton. Hän oli löytänyt Lappeenrannasta kamerakuvia vain lähinnä yliopistolta ja Joutsenosta. Hän kaipasi kuvia etenkin Lappeenrannan satamasta.

Lappalaisen mukaan satama olisi sikäli helppo paikka kameralle, että sinne on tietoliikennelinjoja jo olemassa. Mahdollisesti hankkeessa pitäisi olla mukana myös Lappeenrannan kaupunki, joka vastaa omista nettisivuistaan.

PIENEN etsiskelyn jälkeen maakunnasta löytyi web-kuvaa ainakin parista Lappeenrannan teknillisen yliopiston ravintolasta ja yliopiston etupuolelta pihalta. Lisäksi netissä voi katsella ainakin saimaanharjulaista parkkipaikkaa sekä Uukuniemen Pyhäjärveä Parikkalassa.

Valtateitä ja rajanylityspaikkoja voi ihailla tiehallinnon kameroista.

Yliopiston atk-kerhon puheenjohtaja Juha Kortelainen kertoi, että yliopiston ravintolakamaroista voi tarkistaa, onko siellä ruuhkaa. Kolmas kamera, joka näyttää pihan yleisnäkymää, on jäänyt perinnöksi projektista, jossa kuvattiin yliopiston rakennusvaiheita.

Kerholla ei ole intressiä eikä mahdollisuuksia laajentaa kamerapalvelua muun muassa siksi, että kerho toimii vain yliopiston verkossa. Kameran saa muutamalla sadalla eurolla, mutta tietoliikenneyhteyksien vetäminen, asentaminen ja ylläpito maksavat. Kerholla ei ole myöskään päätöstä siitä, seurataanko kampukselle nousevan amk-rakennuksen valmistumista netissä.

Kameroiden asentamisessa täytyy huomioida lisäksi yksityisyyden suoja, Kortelainen linjaa.

GO SAIMAALLE kamerapalvelu voisi merkitä parin tonnin lisälaskua, Hanu Lappalainen arvioi. Hän ei pelkää sitäkään, että marraskuun loskaiset kuvat pikemmin säikäyttävät potentiaaliset matkailijat tiehensä.

— Haluamme panostaa myös matalasesonkiin, jolloin mukana on kaikenlaista aktiviteettitoimintaa.

Myös Lappalainen haluaa ensin selvittää yksityisyydensuojan kysymykset.

Go Saimaan sivut uudistaa Travelneer Ky, joka teki aikaisemmatkin sivut. Lappalaisen mukaan mallia ei suoraan oteta mistään, mutta häntä itseään viehättävät esimerkiksi Baltimoren turismisivut.

Kirjoittaja:
Ilkka Pohjalainen