Maalaisfestareilla saa suun makiaks ja mahan kipiäks

Mökkiläistori avaa festariviikon ensi perjantaina, Äijänkärräys ja Savottarock päättävät juhlat runsaan viikon juhlimisen jälkeen.

Tenho Tiilikainen

RUOKOLAHTI. Ruokolahden oma tapahtumaviikko, Maalaisfestarit, on jälleen lähempänä kuin koskaan sitten viime vuoden. Tapahtumaviikko raikaa kylillä ja keskustaajamassa heinäkuun viimeisen viikon.

Festarit avataan Mökkiläistorin merkeissä Eukkoaukiolla tulevana perjantaina (23.7.) kello 13-17. Mökkiläistorin musiikkitarjonnasta huolehtii Trio H-hetki. Myös nuorisobändi AnomiA vierailee torilla, soittaen totutusta poiketen tällä kertaa akustisesti.

Avajaisperjantain jälkeen pääsevät vauhtiin kylien lukuisat kesätorit, tanssit ja avoimien ovien päivät. Jo sunnuntaina on vuorossa perinteinen Äitsaari-kierros.

Tiistaina (27.7.) järjestettävänä Luontopäivänä retkeillään Rautionhoviin. Luontopäivä päättyy perinteiseen kyselyosioon Ruokolahti-talolla, jossa asiantuntijoita voi pommittaa kysymyksin kello 18 lähtien.

Tanssimaankin pääsee esimerkiksi Suikkalan lavalla Eläkeliiton Ruokolahden yhdistyksen järjestämissä Festaritansseissa. Lauluintoisten kannattaa suunnata Laamalan talon Kahvia ja karaokea -tapahtumaan lauantaina (24.7.) tai Taitotalon pihamaalla keskiviikkona (28.7.) järjestettävään Suvi-illan sävelet -yhteislaulutapahtumaan. Raskaampaa soitantaa rock-musiikista pitäville on tarjolla festarit päättävässä SavottaRockissa (31.7.).

Pitäjän taiteilijat ja käsityöläiset esittelevät taitojaan muun muassa Taitotalolla, Taidekeskus Antareksessa sekä Halosen talolla.

Ruokolahden kotiseutumuseo ja Ruokolahti-talo ovat avoinna tavalliseen tapaan. Näyttelyihin ja kohteisiin pääsee mukavasti tutustumaan opastetulla Pappilanlahden kulttuurikierroksella Maalaisfestariviikon torstaina (29.7.).

Urheilumieli kannattaa ottaa mukaan viikon kruunaaviin Äijänkärräyksen MM-kisoihin lauantaina 31.7. Maailmanmestaruuksista taistelevien lisäksi maitokärryille pääsevät joukkue-, perinne- ja nuortensarjalaiset sekä yksilökisan osallistujat.

Äijänkärräykseen ovat ilmoittautuneet tietysti viime vuoden voittoaan puolustavat Mervi Päätalo ja Kari Taponen. Heille on kuitenkin luvassa kovat haastajat. Kaksinkertainen Eukonkannon MM-pari Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen. Kärryihin joutuu myös kansanedustaja Pertti Salovaara.

MM-kisan sarjoihin ehtii ilmoittautua vielä viimeistään huomenna keskiviikkona. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Kulttuuripalvelu Kaiku.

KUVATEKSTI

Arkisto/Tuuli Koivisto

Äijänkärräys, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen